Szacuny
5
Napisanych postów
51
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
200
Witam!
Odchudzam się od stycznia 2014 roku, po 2 miesiącach schudlem 10 kg. Pozniej sobie odpuscilem scisly rygor, ale bez przesadzania. Bądź co bądź trzymałem i trzymam się zasad jedzenie o regularnych porach i limitu kalorii itp.
Natomiast mam do Was pytanie.
Mój obiad to duża ilość warzywa i kawałki mięsa. Czy istnieje więc wogóle jakiś limit na warzywa jeśli chodzi o odchudzanie i trenowanie 3-4 w tygodniu? Czy w przypadku warzyw też powinno się dawkować ilość przyjmowanych warzyw, czy patrząc na to ile warzywa mają kalorii (a mają mało) można sobie pozwolić na duże ilości warzywa na talerzu obiadowym? Dodam, że nie mam na myśli ziemniaków, które tuczą, tylko paprykę czerwoną, ogórek, pietruszkę, koperek, paprykę chili, rzodkiewkę.
Szacuny
137
Napisanych postów
1017
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
41556
Nie przejmowałbym się szczególnie kaloriami zawartymi w warzywach niskoskrobiowych. Natomiast warto mieć na uwadze, czy wysoka konsumpcja niektórych warzyw nie powoduje niepożądanych objawów ze strony układu pokarmowego. Jeśli ma to miejsce, to nie należy lekceważyć tej kwestii. Wspomniane urozmaicanie spożycia warzyw jest bardzo ważne.
Zmieniony przez - LukaszK w dniu 2014-06-13 22:47:40
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
Ziemniaki zalegaja w jelitach?
Nad chlebem mozna dyskutowac czy kazdy powinien ale akurat ziemniaki sa ok.
I ile maja?
16% wegli?
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
1419
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
Wiele zależy od tego o jakich dokładnie warzywach mowa.
W praktyce większym problemem bywa zazwyczaj zbyt niskie niż zbyt wysokie spozycie warzyw. Choć mozna zauwazyc niekiedy, zwłaszcza wśród osób dbajacych o zdrowie - pewne przejawy przesady w spożywaniu warzyw, zwłaszcza - warzyw jednego rodzaju. Przykładowo brokuły sa zdrowym i pożadanym elementem diety, ale jedzenei ich codziennie po 500g moze przynieść więcej szkód niż korzysci. Jedzone naprzemiennie np. z awokado, różnymi sałatami, warzywa warto zmieniać, urozmaicać byleby nie jeśc ciagle tych samych.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2014-06-13 20:16:11