SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Klasyczne masło orzechowe

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7012

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Ja sie zakochalem w maselku domowym z ziemnych. Najlepsze paliwo na nocne bieganko. Bynajmniej dla mnie.
...
Napisał(a)
Usunięty przez lodzianin1 za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 81
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Won
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 958 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7761
Przepis do lekkiej modyfikacji i masło pycha ;)
Pozatym nikt nie jest chodzącym ideałem a się czepiacie orzeszków.
Czepiać to się można innego śmieciowego żarcia - ogarnijcie się
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
TO jest podstawowy przepis na wykonanie masła. Każdy rodzaj orzechów obrabia się w ten sam sposób. Każdy wrzuca na co ma ochotę

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-19 18:47:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Koniu szczurem to mnie przekonałeś Lol, kto jak kto ale ty takie argumenty? Zawiodłem się

Chciałem dodać jeszcze że zaj**iste masło wychodzi z pistacji (tak, tych prażonych-śmieciowych które są trujace). Nie musiałem dodawać nawet oliwy, blender bez problemu przerobił na pół płynna masę, polecam.

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 166 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2952
Grekar, a powiedz mi kolego, jaki jest cel prazenia orzeszkow na patelni, bo to ciekawe jest. Wytracenie tluszczu czy moze zmiana ich struktury? Pamietam, ze kiedys robilem orzechowe, ale blenderem (nie mikserem), to po 15 minutach ciaglego mielenia sie ciezko spocil, a docelowo strzelil go przyslowiowy ch. (a nie byl z tych najkiepściejszych), no a maslo... hm... zjadło się, ale jaj nie urwalo (tam byl jeszcze miod i chyba cos jeszcze, z tym ze nie bylo tego prazenia).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Dla mnie lepsze w smaku są prażone :) Blenderem bym się bał robić masło.

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-30 20:01:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Da się blendrem tylko trzeba dolać trochę oliwy.
Jak się kupi Orzechy prażone to już nie trzeba prażyć)

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 166 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2952
... Q...R...V...!!! Wlasnie zajechalem nowiutki mikser... Nie robie juz orzechowego never ever...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Batony z nadzieniem kawowo-bananowym

Następny temat

zapiekanka bez zapiekania

WHEY premium