Czyli mam w diecie 330g kuraka-tyle ma przed gotowaniem, po gotowaniu waga spada : ) nie wiem nie wazyłem gdzies pewnie okolo z 60g ;d (woda), najpierw wazyc przed obrobka czy po :D?, bo jesli wazymy po to jemy jego wiecej :P, pewnie tak wiekszosc ludzi robila :P, miala w diecie 300cyca, to dopiero wazyli po obrobce-czyli wychodzi ze jedli go wiecej niz mieli :P, bo jesli wazymy przed to taki kurak starczy mi na wicej :P? jak to jest ;D
...
Napisał(a)
Witam jak to jest z tym wazeniem :D ?, inni pisza tak a inni tez inaczej, ze lepiej przed albo po ; )
Czyli mam w diecie 330g kuraka-tyle ma przed gotowaniem, po gotowaniu waga spada : ) nie wiem nie wazyłem gdzies pewnie okolo z 60g ;d (woda), najpierw wazyc przed obrobka czy po :D?, bo jesli wazymy po to jemy jego wiecej :P, pewnie tak wiekszosc ludzi robila :P, miala w diecie 300cyca, to dopiero wazyli po obrobce-czyli wychodzi ze jedli go wiecej niz mieli :P, bo jesli wazymy przed to taki kurak starczy mi na wicej :P? jak to jest ;D
Czyli mam w diecie 330g kuraka-tyle ma przed gotowaniem, po gotowaniu waga spada : ) nie wiem nie wazyłem gdzies pewnie okolo z 60g ;d (woda), najpierw wazyc przed obrobka czy po :D?, bo jesli wazymy po to jemy jego wiecej :P, pewnie tak wiekszosc ludzi robila :P, miala w diecie 300cyca, to dopiero wazyli po obrobce-czyli wychodzi ze jedli go wiecej niz mieli :P, bo jesli wazymy przed to taki kurak starczy mi na wicej :P? jak to jest ;D
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie wiem kto mówi PO, ale jeżeli tak mówi to nie wierz w to.
Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną.
Używaj wyszukiwarki następnym razem.
Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną.
Używaj wyszukiwarki następnym razem.
...
Napisał(a)
Jeśli masz w diecie powiedzmy 100gr kurczaka do zjedzenia- to po ugotowaniu go, odmierzasz 100gr i jesz. Dlatego lepiej zrobić więcej mięsa na kilka porcji i potem brać z lodówki, odmierzać tyle ile Ci potrzeba, podgrzewać i jeść. Przed nie ważymy, bo tak jak napisałeś waga jest mniejsza.
...
Napisał(a)
Kolego wyżej, nie wiem skąd wziąłeś tą teorię, ale dla jasności woda nie ma wartości energetycznej.
...
Napisał(a)
Czyli Twoim zdaniem, jeśli masz w diecie do zjedzenia 100gr miesa- to wyjmujesz 100gr surowego i to przyrządzasz a potem jesz, tak?
...
Napisał(a)
No tak na to wychodzi, wszystkie tabele podaja przed obrobka tak mi sie wydaje;p czyli jak masz do zjedzenia 100gram, to wyjmujesz surowego wazysz,i ma 100g, po ugotowaniu jego waga spadnie tak na okolo do 70g.Dobrze mysle czy mi sie wydaje :D
Zmieniony przez - misi0o w dniu 2014-03-23 11:21:22
Zmieniony przez - misi0o w dniu 2014-03-23 11:21:22
...
Napisał(a)
Źle. Bo wtedy go zjadasz 70gr a nie 100gr. Proste i logiczne. Z ryżem jest odwrotna sytuacja- odmierzasz 100gr surowego, gotujesz i masz ok. 250gr.
...
Napisał(a)
Tak jem go 70gram, bo po odparowaniu woda poszla, ale ma takie same makrosy jak przed ugotowaniem ;D
...
Napisał(a)
Nie istotne ile waży po ugotowaniu/smażeniu.
Bierzesz pod uwagę wartości energetyczne/wagę tylko przed obróbką termiczną.
Tyle w tym temacie.
Bierzesz pod uwagę wartości energetyczne/wagę tylko przed obróbką termiczną.
Tyle w tym temacie.
...
Napisał(a)
Tak samo mysle jak dudee, ryz wazy wiecej po gotowaniu bo wsiaka wode :D, czyli jak masz 100 gram do zjedzenia to bedzie 250g po ugotowaniu, ale to i tak jest 100 g ^^
Zmieniony przez - misi0o w dniu 2014-03-23 11:29:06
Zmieniony przez - misi0o w dniu 2014-03-23 11:29:06
...
Napisał(a)
To jest klarowne.
Powtórzę się( Woda nie posiada wartości energetycznej )
Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-03-23 11:30:29
Powtórzę się( Woda nie posiada wartości energetycznej )
Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-03-23 11:30:29
Poprzedni temat
Brzydka warstwa galaretki :P
Polecane artykuły