Woda 250ml
Galaretka truskawkowa 50g
Żurawina suszona 10g
Żelatyna spożywcza 10g
BCAA 10ml
Suszone morele 10g
Sposób przygotowania:
1. Zagotować wodę i odmierzyć 200 ml.
2. Zawartość torebki 50g wsypać do gorącej wody i dokładnie wymieszać, aż do
rozpuszczenia (nie gotować) użyłam galaretki firmy Gellwe truskawkowej.
3. Galaretkę wlać do pucharka, dodać żurawine 10g i po schłodzeniu wstawić do lodówki.
4. Następnie zagotować wodę, odmierzyć 50ml, wsypać 10g żelatyny spożywczej, dodać 10ml BCAA, wymieszać do rozpuszczenia, wlać do wcześniej przygotowanej galaretki, dodać suszone morele 10g, odstawić do ostygnięcia, wstawić do lodówki.
ps. BTW policzyłam wg galaretki agrestowej, natomiast użyłam truskawkową galaretkę firmy Gellwe. BCAA wliczyłam, pomimo tego, że wiem "nie wliczamy roślinnego".
Składniki:
Woda 250ml
Zielona herbata 1 torebka 2g
Żelatyna spożywcza 25g
Pestki dyni 10g
Masło orzechowo-czekoladowe 5g
Sposób przygotowania:
1. Zagotować wodę, odmierzyć 250ml.
2. Zaparzyć w kubku zieloną herbatę, odczekać 5 minut.
3. Zawartość żelatyny 25g wsypać do zaparzonej zielonej herbaty, dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia, użyłam żelatyny spożywczej.
4. Galaretkę wlać do pucharka, dodać pestki dyni 10g i po schłodzeniu wstawić do lodówki.
5. Gdy galaretka jest już gotowa dodałam łyżeczkę masła orzechowo-czekoladowego.
Smacznego
Zmieniony przez - .lara.croft. w dniu 2014-02-07 10:34:28