Nie wiem czy lubicie surowego łososia, ale jak dla mnie smakuje zdecydowanie lepiej niż surowy wół , pod warunkiem ze kupicie swieżego i dobrze go doprawicie:)
Ten przepis to moja wariacja na temat tatara z łososia, uwielbiam ta wersje,dobrze wchodzi z kromką razowca i gorąącą herbatą:)
Skladniki:
-200g. fileta z łososia
-1/2 awokado
-kilka korniszonów (u mnie te z chili z biedronki)
-1/3 zielonego ogorka
-1/2 pęczka koperku
-mala cebulka
-2łyzki sosu sojowego,pieprz,lyżeczka wyciśnietego soku z cytryny
-łyzka oliwy (lub mniej,wedlug uznania)
Przygotowanie:
Z łososia ściagamy skórke oraz wyjmuemy pojedyńcze ości ktore się zdarzają w filecie, następnie kroimy w drobniutką kostkę. Na taką samą grubośc skrawamy cebulkę, ogorki i awokado.Łączymy składniki, dodajemy sos sojowy,oliwe,sok z cytryny,pieprz i koperek.Mieszamy i wcinamy :) Nadaje się też na drugi dzień rano, jednak najlepiej zjeść od razu.
Na zdjęciu 1/2 porcji.
Wartości:
620Kcal
B: 42
T: 47
W :10.3
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2013-11-15 12:03:13
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2013-11-15 12:04:34
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-01-19 22:02:15
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html