700 g piersi z kurczaka
100 g marchewki
300 g pieczarek
300 g cebuli
1) Mięso czyścimy, myjemy, kroimy i cienko rozbijamy
2) Kroimy drobno warzywa
3) Rozbite mięso doprawiamy (sól, pieprz)
4) Na kawałki mięsa kładziemy trochę cebuli i pieczarki, zawijamy w zrazy i spinamy wykałaczkami (opcjonalnie smarujemy mięso odrobiną musztardy)
5) Rozgrzaną patelnie pryskamy PAMem, krótko obsmażamy mięso które następnie zdejmujemy z patelni
6) Na patelnie wlewamy wodę, wrzucamy warzywa, dodajemy sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, sos sojowy
7) Na warzywa kładziemy zrazy, przykrywam pokrywką i dusimy do miękkości, co jakiś czas kontrolujemy poziom wody aby został sos.
8) Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną.
Uploaded with ImageShack.us
923 kcal
158 g białka
23 g tłuszczu
19 g węglowodanów
Zmieniony przez - floseot01 w dniu 2013-06-13 21:59:25
Zmieniony przez - floseot01 w dniu 2013-06-13 22:01:51
Zmieniony przez - floseot01 w dniu 2013-06-13 22:02:52
Zmieniony przez - floseot01 w dniu 2013-06-13 22:34:28
Zmieniony przez - floseot01 w dniu 2013-06-13 22:37:41