Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dobry ryż jest znakomity bez sosu ... chociaż może to kwestia smaku
Ja wcinam ryż zawsze "na sucho", a najsmaczniejsze dla mnie są:
- ryż dziki (tak nazywane są nasiona wodnej trawy rosnącej w Ameryce Północnej, jednak nie jest to odmiana ryżu. Ziarna po ugotowaniu mają wspaniały orzechowy smak.)
- ryż basmati (niekwestionowany książę ryżu, o najdłuższych ziarnach)
- ryż parboiled (zawiera ponad dwa razy więcej witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6) oraz dwa razy więcej wapnia, żelaza i fosforu niż zwykły, biały ryż)
Szacuny
43
Napisanych postów
8449
Wiek
41 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
48421
a ja ci polece pojemiki termiczne
sprawilem sobie taki
pomyslalem a co tam zaszaleje i wydam te niecale 20zl na pojemnik i zawsze rano (7.00-7.20) gotuje sobie wrzucam w pojemnik (0,6l jest okragly) i na 10.30 i 11.35 jeszcze cieple a potem niestety chlodnieje
moze paczki termiczne takie jak kurczaki pakuja ?
a co w pojemnik to roznie
ryz+piers+kawalki pomidora + sos pomidorowy wlasnej produkcji
ryz+ser bialy+ rodzynki+ "jogurt" (zeby suche niebylo) i da sie jesc
Szacuny
1
Napisanych postów
14
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
638
A mnie smakuje sam ryz bez zadnych dodatkow i urozmaicen, no czasami z bananami, moze to dlatego ze jem go 3x dziennie
po 300g(po ugotowaniu jakies 700). I mam takie pytanko do was czy ja aby nie przesadzam????, moim zdaniem raczej nie bo efekty sa dla mnie bardzo zadowalajace w 18 dni prawie 7 kg. A wy ile jecie tego ryzu??????