Potrzebna składniki:
-Twaróg 1375g (5x twaróg chudy PILOS 275gram)
-9 jaj
-80g wiórków kokosowych
-80g orzechów włoskich
-120g WPC
-40g kakao niesłodzone
-słodzik (u mnie 20 tabletek)
Przygotowanie:
Do miski wrzucamy twaróg i tłuczkiem go ugniatamy, a następnie blenderem żeby nie było gródek.
Oddzielamy białka od żółtek , żółtka łączymy w jedność np. mikserem i dorzucamy do twarogu i łączymy w jedną całość .
Do miski z twarogiem dorzucamy 80g wiórków i 80g orzechów(pamiętajcie żeby orzechy w rekach zgnieść w mniejsze kawałeczki, jednego orzecha na 3 części tak na oko:)a następnie w 100ml gorącej wody rozpuszczamy nasz słodzik i wlewamy do michy z masą .
Ubijamy białka tak żeby nie wyleciały z miski po przechyleniu i dodajemy do nich nasze WPC (u mnie orzechowe) następnie kontrolowanymi ruchami mieszamy aby nie opadła nasza piana i również wrzucamy to miski z naszą masą i powoli mieszamy do połączenia się składników .
W następnej części masę dzielimy na dwie w miarę równe części i do jednej dodajemy 40g kakao i mieszamy .
Blachę smarujemy tłuszczem u mnie to 10g oliwy z oliwek i wykładamy na początku naszą kakaową masę a na nią tą bez kakaa.
Sernik pieczemy 40-45 minut przy nakrytej blaszce złotkiem + 10minut zostawiamy w piekarniku aby nie opadł regularnie otwierając piekarnik do zmiany temperatury( nie gwałtownie)
Następnie wyjmujemy sernika z piekarnika i pozostawiamy do wystygnięcia w temperaturze pokojowej :)
Życzę smacznego :)
Wartość: 3570 kcal
445g białka 169g tłuszczu 91g węglowodanów
Przepraszam za niewyraźne zdjęcia(robione telefonem)
Wola psychiki daje wyniki .