Szacuny
1
Napisanych postów
342
Wiek
28 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1938
Witam, mam 18 lat, 175cm wzrostu i ważę 71kg. Oto moja dieta, czy jest w niej coś jeszcze do poprawki ?
Głównie chodzi mi o koszt...jak zmniejszyć cenę ? najgorsze jest mięso czyli pierś z kurczaka ;/ 10zł dziennie na same mięso to trochę dużo...nie da się jakoś zamienić tych piersi ? a jeżeli tak to na co i jakie są orientacyjne ceny produktów.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6282
Napisanych postów
76102
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755216
To teraz żebyś obliczył sobie ile tego białka jest i zmniejszył do 1,5g/kg m.c. a resztę dostarczał z roślinnego. Przeciez ciągle o tym piszemy. Skoro nie wyrabiasz się z kasą na odżywianie to zmniejsz ilość białka pochodzenia zwierzęcego w diecie do min zalecanej ilości.
Szacuny
13
Napisanych postów
2343
Wiek
35 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
348761
Podroby nie codziennie, 2-3 razy w tygodniu będzie okej. Możesz zmniejszyć ilość białka w diecie, skoro wychodzi za drogo. Szynkę wiejską zamień na normalne mięso, to też wyjdzie taniej.
Szacuny
1
Napisanych postów
342
Wiek
28 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1938
TomekZ88
Podroby nie codziennie, 2-3 razy w tygodniu będzie okej. Możesz zmniejszyć ilość białka w diecie, skoro wychodzi za drogo. Szynkę wiejską zamień na normalne mięso, to też wyjdzie taniej.
Tylko na jakie mięso ? u mnie największy problem jest z mięsem ( pierś z kurczak ) i z owocami/warzywami. Podobno muszę jeść wszystko ale czy to prawda ? nie mogę jeść tych najtańszych cały czas? typu jabłko, marchewka itd;)
Szprota94
XMasterX
A orientujesz się może ile kosztują serca i żołądki i na ile one wystarczają ?
Kilka złotych za kg; a na ile wystarczą to zależy ile zjadasz
No powiedzmy serca wieprzowe, 200g to 200kcal ;) podobnie jak piersi. Powiedzmy, że kosztują 8zł/kg.
Dziennie zjadałbym 400g więc wyniosłoby mnie to jakieś 5zł/dziennie ? dobrze myślę ? oczywiście to wszystko jest na oko :D
domer
Ustal 1,5g zwierzęcego w diecie i nie będzie problemu a efekty powinny być zadowalające. Możesz bazować na tańszych źródłach białka.
Szacuny
14
Napisanych postów
4533
Wiek
30 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
34420
podliczasz produkty zwierzęce w diecie patrząc do swojej rozpiski
np. masz 200g kurczaka-a on daje 42g białka-i tak sumujesz całe białko zwierzęce z diety i to właśnie je ustalasz na poziom 1,5g/kg