Szacuny
1
Napisanych postów
809
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
10481
nic specjalnego - ale jak ktoś od czasu do czasu chce urozmaicenia to proszę:
składniki:
250g krewetek
pół cytryny
20g oliwy z oliwek
przyprawy (w tym ostra papryczka, szczypta soli, zioła prowansalskie, natka pietruszki)
krewetki rozmrazamy, jak są w pancerzyku - to je skórujemy, wrzucamy do miski - polewamy maryntą itp. (akurat ja po włożeniu do miski nimi troszkę potelepałem żeby się pokryły ładnie przyprawą). potem tylko nabić na patyczki od szaszłykówi i jazda;)
niestety pogody na grilla nie ma - użyłem piekarnika elektrycznego - temp 215stopni, 15 minut - są smaczne, może troszke za ostre, idealnie do nich pasuje domowy sos czosnkowy
btw przyjmuję takie jak dla krewetek - Węglowodany: 0.9 g
Białko: 20.3 g
Tłuszcze: 1.7 g zdjęcia poniżej:
Zmieniony przez - Dark_Soul88 w dniu 2013-03-30 14:53:39
Szacuny
1
Napisanych postów
809
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
10481
:D dziękuję za aż takie zainteresowanie, mój szwagier przez rok pracował na wyspach w czymś pokroju sortowni krewetek więc na dniach wrzucę może jeszcze z 2 sposoby. MaxW jak sie robi ten sos ;)?
Szacuny
30
Napisanych postów
3053
Wiek
111 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
12449
szklanka ketchupu, połowa papryki chilli, połowa łyżeczki chilli w proszku, 4-7 łyżki limonki, (cytryna też może być) 2-3 łyżki cukru trzcinowego, wszystko razem do blendera i miksowanie przez 10 sekund.
Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.
Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.
Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.