Pytania :
1.Nie mam tak dużo pieniędzy , żeby odżywiać się dietą przykładowo białkowo-tłuszczową , a to by chyba była najlepsza opcja na zbudowanie masy mięśniowej (suchej) przy mojej budowie. Czy przy takim rozkładzie będę w stanie zbudować w miarę czystą masę?
2.Jeśli już waga stanie to dla mojego typu budowy ile by było najlepiej dodać kcal , 100-200?
Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
No tak , ale mówią że dla endomorfików najlepsze jest Low Carb i właśnie chciałem zapytać czy na tym mogę zrobić masę dobrej jakości :) A i właśnie czy gdy waga stanie to mogę sobie dać tłuszcze do 1.5g/kgmc i resztę kcal dodać z węglowodanów i czy przy budowaniu masy mięśniowej starczy robienie aerobów 2 x w tygodniu po 30 minut?
Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2013-01-30 23:58:29
Szacuny
19
Napisanych postów
3172
Wiek
46 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
18690
Generalnie i tak musisz wypróbować taką opcję na sobie.Bo to co będzie dobre dla kogoś nie zawsze musi być dobre dla Ciebie.Sam jestem ciekawy jak to wyjdzie u Ciebie.Cardio dałbym 3x.
Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja jestem endo więc myślę , że lepiej będzie tak zrobić że tłuszcz do 1.5g. Chciałbym zrobić dietę low carb , ale nie stać mnie zbytnio żeby utrzymywać tłuszcz na poziomie 2g-2,5g . Jak byś rozłożył cardio? Tak mam partię rozłożone:
Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Słuchaj , ja chcę kręcić aeroby na bieżni , chodzi mi o szybki marsz i chcę wykonywać to po treningu siłowym. Celem jest masa mięśniowa. Więc opcja 1,4,5 po 30 minut? :)
A i jeszcze jedno co mnie zastanawia. Białko w dt 2.5g i w DNT 2.2g na KGMC , jeśli już będę przy dodawaniu kcal ( nie mówie teraz) , ale za jakieś parę kg i białko spadnie do poziomu np : 2.4g i 2.1g kgmc a będę w sytuacji gdzie będę musiał dodać kcal , to mogę dodać z białka żeby wróciło do 2.5g i 2.2g , później tłuszczy i reszte kcal z węglowodanów czy nie mozna tak robic?
Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2013-02-01 01:37:01
Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Panowie mam taką sprawę.
Gotuję sobie piersi z kurczaka i makaron,kasze,ryż itd i później chciałbym te piersi i makaron,kaszę,ryz zjeść z patelni przy pomocy oleju bezkalorycznego , bo chciałbym odczuć w ustach inny smak to mogę normalnie je wrzucić na patelnię już po ugotowaniu czy też dużo składników z tego ucieknie?
Mogę do tego normalnie sobie poddusić cebulę?
Znacie jakieś dobre sosy , przyprawy do mięsa które mogę stosować przy budowaniu dobrej jakości masy?