W związku z tym że 90% tematów w dziale odżywianie nazywa się masa albo masówka albo masa lub masóweczka lub dieta na masę do oceny chciałbym aby ktoś odpowiedział mi na kilka konkretnych pytań, ktoś kto zna na nie odpowiedź. Jako że forum SFD nie ma żadnego konkretnego subforum z dyskusjami ani ze zwróceniem się o pomoc postanowiłem napisać kilka pytań których nie znalazłem bądź nie chce mi się szukać spośród miliona wyników.
1. Śniadanie - najgorzej wchodzący mi posiłek, najgorsze jest to że przez gardło nie chce mi przejść płatek owsiany. Na początku wsypywałem 100g płatek do miski a potem zalewałem gorącym mlekiem i oczekiwałem przez 5 minut aż się zrobi rzadka kupka. Mimo wrzucania najdroższych bakalii które sprzedają w angielskich sklepach nadal nic, czy aby na pewno przygotowuję te płatki poprawnie? Dodam że są to płatki jęczmienne.
2. Jak zmotywować się do ćwiczeń po przerwie, po chorobie (wiem że to pytanie nie powinno być w tym dziale ale już nie będę powielał wątków).
3. Poproszę o jakieś konkretne przepisy na kurę (tylko nie gotowaną) i proszę Was, nie odsyłajcie mnie do działu kuchnia SFD bo już mnie to znudziło. Konkretnie chodzi mi o przygotowanie kurczaka w naczyniu żaroodpornym w piekarniku, poproszę o konkretną panierkę (nie taką składającą się z oliwy, soli i papryki) żebym mógł to elegancko zjeść.
4. Po trzech miesiącach diety nie mogę patrzeć na kurę, ser biały ani jaja. Jest jakiś sposób aby powrócić do tych posiłków?
5. Udka, skrzydełka, nóżki - czy to może zastąpić pierś?
Dziękuję z góry za odpowiedzi i proszę Was ponownie - nie odsyłajcie do odpowiednich działów bo to nie ma sensu :]
Prosiłbym o sensowne odpowiedzi za które bardzo dziękuję.
//dojdzie do tego jeszcze: jak Wy jecie to białko z jajek? Gotujecie je na wodzie? Bo ponoć surowych nie powinno się jeść.
Czemu nie można jeść surowych jajek? To znacznie szybszy sposób na posiłek.
Zmieniony przez - balt080 w dniu 2012-12-31 00:39:45