SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

kupujemy,kupujemy:-)

temat działu:

Doping

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 218099

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2480 Napisanych postów 24205 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 403049
nie z łupinami
nie no zartuje , tak łuskane..
tych calych sie nie oplaca...koszt ok 30zł za kg a orzechow nawet 50% z tego nie wychodzi.. taki maly test ostatnio w domu robiłem z ciekawosci
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 5431 Wiek 44 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 32825
oooo, steki z lidla muszę stestować jutro. Szkoda że dopiero teraz wlazłem na forum, bo bym poleciał od razu do lidelka, a tak już nie zdążę.

Stek z polędwicy za 80pln/kg to wcale nie jest aż tak wygórowana cena. JEśli polędwicę dostaniesz w markecie, to min. 90pln płacisz, z mięso musisz jeszcze lekko obrobić. W makro polska wołowina 120pln/kg

Top samo rostbef - 36pln/kg steka to niewiele. W takim Tesco na ten przykład rostbef w stekach chodzi po 77pln/kg

Do zrobienia pysznego steka wcale nie trzeba grilla. wystarczy zwykła patelka (jak grillowa to jeszcze lepiej).

A jak ktoś chce poszaleć, to po 30sek każda strona na rozgrzanej mocno patelce, a potem na 5-10min (w zależności od pożądanego stopnia wypieczenia) do piekarnika na 200st i masz stejka jak w knajpie.


Zmieniony przez - Don Pawson w dniu 2012-12-19 20:45:59

Panuj nad wszystkim,nad czym możesz zapanować.
Resztę traktuj jak kupę gówna,
a jeżeli musisz paść,
to z dymiącym rewolwerem.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91262
No ale trzeba to obsmażyć i dusić w wodzie na patelni z godzinę pewnie :/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
Jak dusić, steka??? No bez profanacji. Smazysz po kilka minut z każdej strony i gotowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 524 Napisanych postów 3303 Wiek 42 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130901
Eltoro_KrK
W Aldim są orzechy włoskie 80gram - 2,99zł czyli wyjdzie z 38zł za kilogram, ale ładne.


jak mnie to cieszy ze pod domem rosnie u mnie orzech.. az się przejada
co do wolowiny to mi sie bawic nigdy nie chce.. wszystko robie na jedną noge tzn czy to kurczak czy co innego, to w kosteczke i na patelnie.. oczywiscie przyprawianie lub marynowanie wczesniej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 872 Napisanych postów 15001 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 261575
Ciezko jakos obiektywnie skomentowac cene poledwicy Cena moze nie jest wygorowana ale jak na polskie realia jest po prostu zaporowa bo gdyby jesc codziennie 1kg to wyjdzie 80pln x 31 = 2480pln. Malo kto w ogole w tym kraju tyle zarabia ...a to tylko samo mieso. Gdzie inne rzeczy jak dobre wegle, suple i towar



Zmieniony przez - PrzeGibon w dniu 2012-12-19 21:02:38

P E R F E C T B E A S T

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51576 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
babcia mi mówiła że kiedyś wołowina była najtańszym mięsem a wieprz najdroższy, przegibon ja mysle ze cena jest ok tylko zarobki są małe, bo gdybyś zarabiał 4-5tysięcy na miecha to raz na jakis czas napewno tej wolowiny po 120zl bys nie zalowal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91262
Jak obsmażasz tylko? To jesz taką krwistą ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 872 Napisanych postów 15001 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 261575
zgadza sie Ja generalnie jestem zdania ze jak cos jest dla mnie za drogie, to znaczy ze nie jest za drogie tylko ja jestem za biedny. Szkoda tylko ze do tej pory nie udalo mi sie tego zmienici dalej kasy zero


i powiem Wam ze w zasadzie to nie przypominam sobie zebym wolowine kiedykolwiek jadl(no chyba ze ktos stawiał albo mama zrobila) ze wzgledu na ta cene Zwyczajnie nie wiedzialbym nawet co z tym zrobic po wyjeciu z opakowania bo nigdy nie kupowalem a cyca z kuraka poprostu wrzucam do wody, gotuje i jest gotowy.. i przedewszystkim TANSZY

Cos tez w tym jest ze po wolowinie idzie lepiej niz po kuraku ale zeby to codziennei jesc to musialaby kosztowac 20zl za kg


ale faktem tez jest niestety ze ludzie w innych krajach nie maja takich dylematow co daje do myslenia





Zmieniony przez - PrzeGibon w dniu 2012-12-19 21:37:32

P E R F E C T B E A S T

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 524 Napisanych postów 3303 Wiek 42 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130901
trudno miec dylemat za granica gdy zarabia sie 5000 ojro, dolarow czy funtow. raczej do myslenia jest tylko fakt, na co mam dzisiaj ochote i jak to przyrządzic niestety taka prawda. biorac pod uwage zarobki do cen obowiazujacych w polsce to na tle europy zyjemy w skrajnym ubostwie.. no ale coz jakos znalazl sie miliard zeby wspomoagac grekow czy tam kogo.. wszystkie ustawy i dyrektywy uni przyjmujemy pierwsi.. z wywalonym jezykiem do lizania dvpy piuerwsi chcieli przyjac acta itp. zreszta nie pierwszy i ostatni raz tak bylo. a odnosnie minimum zarobkow obowiazujacych w ue nie mozemy jakos sie przestawic.. moze gdy wejdzie euro to ludzie zobacza jak sa rvchani w dvpe bo beda mieli porownanie miarodajne do tego ile europejscy sasiedzi zarabiaja

poza tym nie mow ze nie jadles hamburgera z mcdonalda przeciez on jest w 100% z wolowiny hehe
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Czy przedłużyc tamoxifen po cyklu??

Następny temat

Kontnuacja cyklu na sustanonie250, na co przejść?

forma lato