Zadałem pytanie w dziale "pojedyncze pytania" jednak chyba mało osób tam zagląda to postanowiłem tutaj:
- Czy na diecie Low Carb, wskazane jest jedzenie nogi kurczaka ze skóra? Czy jest to znośne źródło tłuszczy? Czy lepiej obierać.
Jeżeli dobrze zrozumiałem założenia tej diety to staram się wyciągać takie wartości:
1,5g-1,8/kg białko 1,2-1,5/kg tłuszczy, węglowodany 1,5-2/kg
- Jak to w końcu jest z tym mlekiem? Czytałem badania tutaj, że jest zdrowy jak również zbyt często nie jest wskazany. Powiedzmy że dziennie wychodzi u mnie 750ml (250ml czasem owsianka czasem nie, potem 2x250ml na odżywkę)
- Czy można bez obaw co jakiś czas 2 do 3 razy w tygodniu ryż zamieniać na ziemniaki? Gdzieś czytałem że 100g ryżu można zamienić na około 600g ziemniaków (maja podobne wartości kcal/b/t/w)
- Warzyw nie wliczamy, tak dla upewnienia :)?
- Mam problem z podbiciem tłuszczy dlatego między innymi pytanie o skórę z kury. Jadam między obiadem a kolacja orzechy włoskie/laskowe,migdały, na kolacje łosoś, czasem oliwa, co można więcej bo ciutkę się nudzi.
- Chciałbym zapytać się o 3 produkty czy są warte:
- https://sklep.sfd.pl/Mex_nutrition_American_Standard_Whey-opis26754.html
- https://sklep.sfd.pl/PharmaFreak_Creatine_Freak-opis26722.html
- https://sklep.sfd.pl/Met_-_Rx_Hardcore_ZMA-opis2295.html
Dziękuję z góry za odpowiedzi.