SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

JLO redukcja po 40 stce

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 12374

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
obliques Zasłużona dla SFD
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 65575 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 188925
za sos gotowy : chcesz zmiec swój wyglądi zdrowie zacznij sama robic sosy to nie jest trudne, glutaminiany sodu nie sa zdrowe
2. indyk, baranina, konina, wołowina, kaczka, ges, królik.. kurcze tego jest duzo, nie wspomne o RYBACH, dzikich do woli do jedzenia
3. zacznij szaowac po wielkości porcji, zrobisz sobie par e razy osobno i będziesz wiedziała ile musisz sobei nałozyc, musisz miske opanować, chaos nie sprzyja chudnieciu osobom w naszym wieku i osobom z problemami
5. litości takiego aptekarskiego liczenia nie musisz uskuteczniac, robisz sos do sałaty dla całej rodziny to go sobie pomin w rozpisce i niestety ale łyzki cukru nie syp, na prawde daje sie robic sosy bez cukru, odzywczaj sie od takich dodatków
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1750 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35061
laska my cie korygujemy nie po to zebys sie nam tlumaczyla ale zebys poprawila miske


-licz jedzenie tylko dla siebie , prawie oddzielne gotowanie to norma....zwlaszcza dopoki sie nie nauczysz
- planuj posilki na 'sucho' czyli w dzienniku ..a potem je tylko rob
- wg zaplanowanych posilkow rob zakupy - tak jest najprosciej .....
- gotowanie z tego co sie ma nie wychodzi na dobre
- ZADNYCH GOTOWYCH potraw, wszystko robimy same , zadnych puszek noi i ZERO cukru .....

to sie wbilam z obli rowno

Zmieniony przez - leah w dniu 2012-10-04 10:25:32
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Wiek 55 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 713
no ok, zbłądziłam ale jak zrobić sos vinegret ktory ma byc słodko kwasny? posłodzic słodzikiem? ehh, popatrzę w dziale kuchnia.

wiem! mogę zamiast cytryny i cukru dać ocet balasmiczny? bedzie ok? ale tam chyba doadał cukru producent:)

Zmieniony przez - JLO w dniu 2012-10-04 10:28:06

JLO - redukcja po 40stce

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
obliques Zasłużona dla SFD
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 65575 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 188925
nie, słodzik nie, to nie będzie słodko kwasny a tak przy okazji, sok z ananasa jest słodki wystarczy do sosów słodko-kwasnych, i jezli nie chcesz przeprowadzac rodzinei rewolucji to sobie odlej sos a im wsyp cukier
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Wiek 55 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 713
jeszcze raz poprawiona micha - ten kurczak po meksykańsku nadal jest, dzis po południu ide do sklepu w poszukiwaniu źródeł białka :)
nie moge dociagnac do tych 130g a mam je w kazdym posiłku za to weglowodanów mam za dużo - jak dodam wiecej warzyw jak sugerujecie to nie zwieksze tym samym węgli?

JLO - redukcja po 40stce

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Wiek 55 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 713
micha nie che sie wkleic

JLO - redukcja po 40stce

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1189 Wiek 50 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 13096
Musisz zmienic swoje myslenie o diecie o 360 stopni tak jak i my to zrobilysmy.
Warzywa zielone traktuj jak powietrze w kalorycznosci ale jedz je wrecz do woli. Zwracaj uwage na korzeniowe i ziemniaki jak zjadasz ich sporo. Nie mowie tu o jednej marchewce w surówce tylko kupce gotowanej marchwi do obiadu np 200g.
Z miesem zrobilam tak, ze raz zwazylam surowy kawalek i zwazylam go po upieczeniu by zorientowac sie o ile waga sie zmniejszyla. Teraz biore pod uwage te roznice i odkrajam sobie kawalek z calosci upieczonego miesa i juz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
obliques Zasłużona dla SFD
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 65575 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 188925
bo w ogóle jej nie wkleiłaś, nie ma w tekście śladu po linku, dlatego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Wiek 55 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 713
130 g bialka to 650 g - miesa/ryby/podrobow/owocow moza/sera zoltgo , plesniowego

czy te 650 g liczy się na surowo czy po obróbce termicznej ? ;)


zielone warzywa - chodzi o lisciaste czy koloru zielonego? np brokuł, zielona papryka, ogórek zielony?



Zmieniony przez - JLO w dniu 2012-10-04 12:27:01

JLO - redukcja po 40stce

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1189 Wiek 50 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 13096
Wszystko wazysz przed obrobka czyli surowe, kasze - suche itd.
Papryka i pomidor to owoc reszta to warzywa, ktore mozna podzielic na nasze potrzeby na korzeniowe, dyniowate i pozostale - czyli zielone. To tak z grubsza
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kij i Marchewka/ malgo421

Następny temat

Pomoc potrzebna od zaraz, ukierunkowanie.

WHEY premium