Składniki:
Cukinia 1szt
Wieprzowina mielona 250g
Pieczarki 150g
cebula 1szt
serek(może być topiony)50g
czosnek ząbek
przyprawy(pieprz czarny, pieprz cayenne, papryka słodka, kurkuma)
Cebulkę zeszkliwiamy na patelni, dodajemy pieczarki pokrojone w małą kosteczkę, chwilę smażmy na małym ogniu, dodajemy mieso mielone, dalej smażymy na małym ogniu, dodajemy czosnek zmiażdżony, przyprawy, a na koniec serek topiony i dusimy.
Jednoczasowo przekrajamy cukinie na pół, wydrążamy środek, pakujemy do piekarnika na 15min 190st, tak żeby troszkę już ją podpiec. Wyciągamy z piekarnika, do wydrążeń nakładamy farsz i wkładamy spowrotem na jakieś 20-30min (zależy jak duża cukinia)
Jemy ze smakiem
“The greater danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but
that it is too low and we reach it.”
http://www.sfd.pl/Konkurs_/_Shaggah-t853178.html
dziennik konkursowy
http://www.sfd.pl/Shaggah/_redukcja-t800769.html