SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Armstrong - teraz masa później rzeźba :)

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 19589

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
a nie lepiej twaróg dać jako ostatni? Chyba, że wcześniejszy posiłek to samo biało w proszku i mleko. Nie lepiej byłoby dać zamiast proszku zwykłą szamę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 470 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15412
Pewnie lepiej dać coś normalnego zamiast prochu ale wiesz czasami się już nie chce jeść po prostu
A może twaróg dam na noc, na razie napisałem tak bo byłem taki dość głodny i o samym prochu po obiedzie bym do nocy nie wytrzymał ale jakoś nie chce mi się jeść teraz więc pewnie wypiję białko około 19 a na noc twaróg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 470 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15412
Dzień 40

Przeszedłem na zwykłe cyfry bo z rzymskim zapisem już po 40 jest gorzej oczywiście można użyć Wikipedii ale kto by się tam bawił

Trening PUSH
W tym tygodniu trening push wypada dwa razy w następnym mam nadzieję, że podwójnie wypadnie PULL (nie wiem jak z tym świętem czy siłownia czynna ).

Wyciskanie leżąc 50/60/70/80/85 x5 - Jest dobrze bo 85kg mimo, że to drugi ten trening w tym tygodniu poszło. Myślę, że 87 też dałbym radę ale byłoby strasznie ciężko w porównaniu do poniedziałku.

Wyciskanie sztangi sprzed głowy siedząc 30/35/40/45 x8 i 50kgx5 - Przerzuciłem się na tą sztangę alby był lepszy dobór ciężaru i nie żałuje Bardzo fajnie się robiło no i siła troszkę do przodu idzie bo jeszcze miesiąc temu stojąc było 45kgx6 w ostatniej serii.

Wyciskanie sztangi skos dodatni
50/55/60/65 x8 - Tutaj również przejście na sztangę. Następnym razem zacznę chyba od 45 żeby było serię więcej . Dobre czucie było jednakże wolę hantle

Unoszenie hantli stojąc na boki 5/7/8/10,5 x12 - Postanowiłem na razie nie robić 15kg bo po pierwszych paru ruchach technika tam leżała lepiej mniej a dokładniej.

Pompki na poręczach 10/10/10 (+10kg) - W poniedziałek było 12,5kg ale jako, że w ostatniej serii nie dałem rady zrobić 10 powtórzeń to dzisiaj tylko 10kg. Jednak i to okazało się bardzo dużo i dało mi w kość jak nigdy. Pewnie zasługa tego, że w tym tygodniu to drugi raz

Dieta
Posiłek I - jajecznica
Posiłek II - filet + oliwa + makaron + warzywko
Posiłek III - banan + białko
Posiłek IV - łopatka wieprzowa + makaron + warzywo
Posiłek V - twaróg + oliwa + słonecznik
Łącznie B/T/WW - 201/163/175 3017kcal
Troszkę za dużo białka a za mało tłuszczu wg mnie no ale to ma do siebie filet, że jest mięskiem chudym


...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 470 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15412
Posiłek IV

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 470 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15412
Dzień 42

Wczoraj czyli w dniu 41 dieta trzymana jak zawsze, dzień bez treningu = NUDY! Posiłki zwykłe niczym się nie wyróżniające czyli twaróg, ryba, filet, ryż, ziemniaki, wieprzowina, oliwa, słonecznik itd.

Dzisiaj śniadanie raczej też tradycyjne czyli:
twaróg + oliwa + słonecznik + ryba + cebula = pyszna pasta
Obiad natomiast jako, że jest niedziela postanowiłem sobie odpuścić (ale nie do końca) i zjeść pizze własnej roboty.
Skład ciasta:
mąka - 200g (duuuużo WW)
drożdze - 20g
sól - 1/2 łyżeczki
cukier - 1/2 łyżeczki
woda - 50ml
mleko - 50ml
oliwa - 1 duża łyżka i jeszcze ciut
pieprz, przyprawa do pizzy

Nadzienie: (to się nazywa nadzienie czy jak?)
kiełbasa - 1/2 laski (było w lodówce to dałem)
pieczarki - kilka (dałem chyba 7 i było za dużo)
ogórek kiszony - 1/2
kukurydza - około 1/2 puszki (ciut mniej)
sos pomidorowy - czosnek + przecier pomidorowy + keczup
filet z kurczaka - 320g (przez to się uginała)
ser żółty - 100g

Wyszła taka pizza jak widać (średnica 28cm)+ jeszcze jedna ale mniejsza średnica 20 cm. Ta na zdjęciu ma średnicę 28cm
Mam nadzieję, że się podoba. I co najważniejsze jak się ją trzyma jest prawie poziomo więc pani Magda Gessler byłaby dumna Z drugiej strony to sam się dziwie, że tyle na nią wszystkiego dałem i dalej "stoi"












...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Zaj**ista pizza Długo ją piekłeś?

PS widzę, że w niedzielę podobna taktyka do mojej - czyszczenie lodówki Ja dałem różne znalezione rzeczy do jajecznicy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 2255 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 47591
Pizza własnej roboty to zaj**ista sprawa, wypróbuj kiedyś przepisu: 500g maki, ok. 1,5 szklanki ciepłej wody(tyle, żeby ciasto wyszło), 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 25 g drożdży i łyżka oliwy

Kto robi przerwy, ten traci nerwy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 470 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15412
kalikstat około 18 minut w przepisie było 15-20 minut to znalazłem swój złoty środek

SZTYWNY91 spoko wypróbuję kiedyś jak będzie więcej osób jadło bo z 500g mąki to będzie tego trochę chyba, że zrobię proporcjonalnie ale dla powiedzmy 200g

Dorzucam jeszcze jeden wczorajszy "wyczyn" mianowicie tort czekoladowy nudziło mi się to zrobiłem. Uprzedzam, że pierwszy raz robiłem biszkopt więc jest jaki jest, przekładanie masą, masę itd też wszystko pierwszy raz. Wcześniej robiłem tylko raz sernik i dwa razy szarlotkę więc cukiernik ze mnie żaden




Zmieniony przez - Armstrong w dniu 2012-08-13 09:33:31




Zmieniony przez - Armstrong w dniu 2012-08-13 09:33:45

O dziwo jest dobry może lekko za słodki, chociaż masa wczoraj aż tak słodka nie była. Mogłem dać więcej wódki to by był lepszy A no i takie brązowe na biszkopcie to jest syrop do nasączania, tylko widzę, że nasączył się w paru miejscach


Zmieniony przez - Armstrong w dniu 2012-08-13 09:35:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1389 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 36311
Nie pomyliłeś przypadkiem forum? Najpierw pizza, teraz tort... dalej, do kurczaka z ryżem i na trening, bo widzę że się opyerdalasz
Zdjęcia piękne, ale dobrze że właśnie zjadłem śniadanie bo bym się rzucił na lodówkę

miejsce-na-nowy-dziennik

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 470 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15412
Pizza prawie LOW CARB za wyjątkiem tego, że miała ok 170g węgli
Ale spoko zaraz będę wcinał makaron i mięcho jak przystało i zapierniczał na trening

Za to Ty mógłbyś więcej zdjęć wrzucić u siebie a nie tylko filmiki jak ćwiczysz, życie to nie tylko trening Sam wrzuciłbym jakieś filmiki ale wstydzę się nagrywać na siłowni Wrzuciłbym też zdjęcia sylwetki i podał obecne wymiary ale chce wszystkich potrzymać w niepewności do końca września


Zmieniony przez - Armstrong w dniu 2012-08-13 10:12:14

Zmieniony przez - Armstrong w dniu 2012-08-13 10:16:49
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomoc ; ) nowy plan

Następny temat

ilość powtórzeń

WHEY premium