SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Murzynek Bambo

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6276

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1643 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19133
MURZYNEK BAMBO

Świetne na redukcję, dobre dobre dla koksów, oczywiście moja wersja bez nadzienia, jedynie jabłko i rodzynki, jeśli chcecie jeszcze lepszy smak to można w środek ładować dżemy, konfitury, czekoladę, budyń... szczególnie gorąco polecam jagody :) ktoś preferuje słodsze to można dać słodzik też.

Składniki:
Otręby owsiane 15 łyżek
Płatki owsiane 10 łyżek
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki miodu
2 łyżki kakao
1 mały jogurt naturalny
3 całe jaja
1-2 łyżki rodzynek

Na fotce brakuje jogurtu bo zapomniałem wyjąć i jedno jajo gdzieś uciekło


Wszystko od góry wsypujemy/wrzucamy do miski, mieszamy aż wyjdzie jednolity kolor i do foremki, w trakcie dodając nadzienie(kto co woli)

Wrzucamy do rozgrzanego piekarnika na 15/20 minut i gotowe :)

Szybko, sprawnie i smacznie :)


Całość zawiera:
700kcal
B 45g
T 25g
W 72g

Można to w 4-5 szamać.
Smacznego
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 484 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11333
Wygląda apetycznie :D

Ile stopni rozgrzany piekarnik ??

Zmieniony przez - Daneku w dniu 2012-08-02 21:22:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1643 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19133
Na 190, 15/20 minut i murzyn gotowy :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1290 Wiek 11 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 41914
daget7
Na 190, 15/20 minut i murzyn gotowy :)


Ale taki prawdziwy? Z Afrika?

A tak poważnie to nie za dużo błonnika? Z chęcią bym spróbował ale jak dla mnie to za gorąco na piekarnik, choć pomysł elegancki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1643 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19133
Ja i tak zawsze jem jak wystygnie i do lodówki :)

Gdyby wyszedł za suchy to polecam zamiast nadziewania wrzucić kilka łyżek dżemu do ciasta i wymieszać. Mi wychodzi dobry, dziewczyny szaleją po spróbowaniu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 38 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5058
Bardzo spoko przepis:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1450 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 21491
Ladny mudzin, chyba zrobie sobie na niedziele.

Znowu do przodu.... Chyba:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1643 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19133
Dzisiaj zrobiłem z orzechami włoskimi i rodzynkami, trochę dżemu leśne owoce - mega
Fotka w dzienniku jakby co.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1450 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 21491
Z orzechami dobry temat, ciekawe zamiast rodzynek dac np. borowki amerykanskie, albo zurawine. trzeba sprawdzic bedzie.
A ten dzem ladujesz do srodka jako nadzienie, czy ogolnie do calej masy dajesz?


Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-09-03 23:25:03

Znowu do przodu.... Chyba:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 64 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 813
Zrobie se z budyniem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1450 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 21491
mnie ten murzyn tez juz meczy i zastanawiam sie z czym go zapodac, z tych proporcji duzy mudzin wychodzi? bo obawiam sie, ze za maly bedzie dla mnie.

Znowu do przodu.... Chyba:)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kurczak z mozarellą i pomidorem [LC]

Następny temat

Zapiekany kurczak w musztardzie

WHEY premium