Szacuny
1
Napisanych postów
99
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
12849
Składniki: -500g twarogu
-1 jajo
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-sól (ilośc zależy od indywidualnych upodobań)
Przygotowanie: Do garnka wsypujemy wszystkie składniki, mieszamy mikserem, stawiamy na mały ogień i mieszamy aż serek się rozpuści. Potem odstawiamy do zastygnięcia i gotowe.
Szacuny
1
Napisanych postów
99
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
12849
Dziś znalazłem w zamrażarce 1kg twarogu nie pierwszej świeżości bo data ważności do 12.05.2009r i zrobiłem z niego ten serek, powiem wam że też wyszedł zaj**isty. Dlatego jak macie w zamrażarkach przeterminowany ser to się nie wachajcie tylko róbcie z niego ser topiony :D
Szacuny
0
Napisanych postów
1271
Wiek
41 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
12119
Przepis świetny i banalny. U mnie do serka poszło pod koniec sporo chrzanu i łyżka masła. Mąż twierdzi, że wybitne, ja mam bana na nabiał na razie ale na SOGi nie, więc leci
Nie gardź sobą, że bitwę przegrałeś. Trzeba pewnej siły, by się zapędzić tam, gdzie się bitwy przegrywa.
Szacuny
0
Napisanych postów
107
Wiek
33 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7481
Świetne! W życiu bym nie pomyślał, że można uzyskać taką konsystencję z twarogu i jaja... dodałem tak jak ktoś wyżej trochę chrzanu i wyszło pycha. Następnym razem dam sól+kminek, wyjdzie coś na wzór takich gotowych serków smażonych :)