SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Filet z kurczaka w białkowej panierce z płatkami migdałów.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11933

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 540 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11841
Ekstra wersja na pyszny filecik na obiad :)

Składniki:
- Filet z kurczaka
- 10g zmielonych na mąkę płatków owsianych
- 1 jajko
- 20g płatków migdałów
- przyprawy (sól, pieprz, chili)
- łyżeczka odżywki białkowej o słodkim smaku (niekoniecznie, ale jeśli ktoś ma to fajnie podkreśli smak migdałów)

Sposób przygotowania:

Szykujemy sobie 3 talerzyki.
- na pierwszy wysypujemy zmielone płatki i mieszamy z odżywką białkową,
- na drugi wbijamy jajko, roztrzepujemy widelcem i dodajemy przypraw, mieszamy
- na trzeci wysypujemy płatki migdałów i rozkładamy na płasko na całą powierzchnię

Przygotowany filet z kurczaka "maczamy" z obu stron kolejno najpierw w płatkach, następnie w jajku, a na końcu kładziemy w migdały. Chwilkę zostawiamy by dobrze przywarły do kurczaka...

Rozgrzewamy patelnię. Tutaj zależy kto jaką ma to smażymy na tłuszczu, lub bez. Ja smażę na ceramicznej, więc bez tłuszczu mogłem sobie pozwolić.

Smażymy 3 min na niedużym ogniu z każdej strony. Trzeba pilnować zarówno czasu jak i temperatury by migdały się nie przypaliły, a jedynie lekko zrumieniły na brąz.

Ja zjadłem sobie z mizerią z ogórków i jogurtu naturalnego i z młodymi ziemniaczkami.

Wartości dla gotowego kurczaka:
Mój filet miał 200g i dla takiego liczyłem
B: 60g
T: 18g
W: 9g
Kalorie: 420

Tłuszcze pochodzą jedynie z migdałów, więc bez obaw ;)

Smacznego!
A tak wyglądał u mnie na talerzu:


Still in progress..

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 111 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1355
Ok , coś mi chyba nie wyszło ^_^

aczkolwiek wygląda smakowicie i zaczynam wcinać !:)




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 636 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 27194
Fajnie to wygląda, na pewno wypróbuje SOG

Pomogłem? PRZYZNAJ SOGA :D !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 228 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6324
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 714 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3894
apetycznie wygląda, fajnie że wrzuciłeś bo bym na to pewnie nie wpadł z tego linku co MODis dał

gg: 43028048

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 540 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11841
"troszkę" dziwne ma tamten przepis wartosi BTW.
Ja robiłem sam na podstawie tego co niedawno w trasie w karczmie jadłem i zmodyfikowałem zamiast mąki o płatki+białko.
Jakim cudem w tym linku co podałeś wyszło im 8g tłuszczu z 25g migdałów i 10g oliwy?
Ciekawe... Nie?
Jak ktoś będzie patrzył na wartości w tamtych przepisach to życzę powodzonka! hehe

Zmieniony przez - defxdefx w dniu 2012-05-16 10:36:02

Still in progress..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 57 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1550
Bardzo fajny przepis;p na bank wypróbuje go:D

Masz jedno życie.. Nie zmarnuj tego!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 228 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6324
Wartosci to sie zawsze liczy i tak samemu a nie patrzy w przepisie, wiadomo kazdy robi według swoich proporcji.
Ogolnie to polecam cała strone http://fitness-food.pl/ duzo ciekawych przepisow a składniki i proporcje mozna dobrac do siebie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 801 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 22273
Mniam. Ale mi apetytu narobiłeś. ^^

MIkusi^^

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68766
dobre tylko tych ziemniaczkow to by z 3 razy tyle
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 7641 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 41205
Defx, na Blogu podałem 8g tłuszczów, ponieważ oliwa zostaje na patelni, a nawet często po usmażeniu odkładam pierś na papierowy ręcznik aby jeszcze dodatkowo wchłonął tłuszcz. Nie zużyłem też wszystkich 25g migdałów, fakt nie napisałem o tym w przepisie. Niech będzie 10g tłuszczu na taką jedną pierś ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 540 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11841
No właśnie. Fajnie by było gdybyś tą notkę dodał na stronkę, bo mimo wszystko wprowadza to w błąd. Szczególnie jest to ważne dla osób które zliczają kalorie. Dzięki ;) Pozdr!

Still in progress..

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jabłka pieczone

Następny temat

Ciasteczka kokosowe "KOKOSKI"

forma lato