Pe do eF do Ka
...
Napisał(a)
Witam! Zaczynam redukcje i jako ostatni posilek dnia zaplanowalem sobie raz twaróg raz makrela wedzona. Twarogu na sucho niestety nie dam rady zjesc... Poprostu staje mi w gardle. Podczas robienia masy jadlem zawsze polewajac go miodem i bardzo mi smakowalo. I tu moje pytanie czy na redukcji tez tak moge robic? Wydaje mi sie ze miod przed snem to troche kiepski pomysl
...
Napisał(a)
Jak powszechnie wiadomo, dobrze dobrana dieta jest podstawą nie tylko w czasie kształtowania sylwetki, ale również w długim zdrowiu. Dlatego też zdecydowanie warto skupić się przynajmniej na jej podstawach, czyli eliminacji produktów przetworzonych. Jeżeli jednak chcemy coś więcej, to należy przeanalizować dietę bardziej szczegółowo. To jej ogół jest istotny, a nie jeden z posiłków. Dlatego też sugeruję Ci wrzucić całość diety do sprawdzenia. Aby to zrobić, należy przede wszystkim wypełnić ankietę działu: https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html. Następnie wrzucić rozpiskę diety zgodnie z zaleceniami w tym samym temacie. Aby było czytelnie należy to zrobić w formie zrzutu ekranu z dziennika żywieniowego potreningu.pl.
W przypadku samej kolacji to powinna być ona takim samym posiłkiem jak każdy inny, czyli pełnowartościowym, a nie tak jak u Ciebie samo białko z ciężkostrawnego nabiału. Zdecydowanie lepszym pod względem jakości źródeł białka będzie mięso, ryby, czy jaja. Do nich z kolei należy dodać źródło węglowodanów, np. kasza, ryż, makaron, ziemniaki, bataty, płatki, pieczywo pełnoziarniste.
Urozmaicenie w Twojej diecie również leży. Jedzenie na zmianę dwóch tych samych posiłków nie ma wiele wspólnego ze zdrową dietą. Sugeruję zapoznać się z podstawami jej urozmaicenia: https://potreningu.pl/articles/914/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona.
W przypadku samej kolacji to powinna być ona takim samym posiłkiem jak każdy inny, czyli pełnowartościowym, a nie tak jak u Ciebie samo białko z ciężkostrawnego nabiału. Zdecydowanie lepszym pod względem jakości źródeł białka będzie mięso, ryby, czy jaja. Do nich z kolei należy dodać źródło węglowodanów, np. kasza, ryż, makaron, ziemniaki, bataty, płatki, pieczywo pełnoziarniste.
Urozmaicenie w Twojej diecie również leży. Jedzenie na zmianę dwóch tych samych posiłków nie ma wiele wspólnego ze zdrową dietą. Sugeruję zapoznać się z podstawami jej urozmaicenia: https://potreningu.pl/articles/914/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona.
Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
minimalna ilość dla smaku nie będzie niczym złym aczkolwiek bez przesady
...
Napisał(a)
twaróg to z wodą najlepiej :D widelec twarogu czy łyżka jak wolisz i do tego woda i wchodzi elegancko. Polecam półtłusty bo chudy to dla mnie ma smaku :)
"Ten, kto nigdy nie upadł, nie wie, jak się podnieść" - Fedor Emelianenko
...
Napisał(a)
dasz łyżeczke nic sie nie stanie
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
tylko do smaku daj nic wiecej. tak samo z dżemem ..
Być jak Steven !
...
Napisał(a)
mozesz do twarogu dac tez cynamon, ewentualnie podsypać troszke wpc i zamieszac z odrobiną wody/mleka, albo gorzkim kakao. opcji jest sporo. mozna tez zrobic twaróg z cebulką dymką, szczypiorem, rzodkiewką
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
Jak chcesz twaróg koniecznie na słodko, to dodaj do niego odrobinę wody ze słodzikiem, troszkę soku z cytryny, i do tego cynamon, imbir i kurkumę. Lepszej opcji na redukcji nie znajdziesz A z warzyw to dobrze komponują się do tego pokrojona cukinia, marchewka czy burak.
...
Napisał(a)
osobiscie nie wyobrazam sobie twarogu z kurkumą i imbirem, ale gusta są różne
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
kumpel z pracy je ale mnie to jakoś nie podchodzi z apryką słodką pycha
1
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Gwoli ścisłości - chodziło mi o imbir i kurkumę jako sproszkowaną przyprawę, a nie świeży wkrojony imbir Jeśli nie będziemy walić tego na potęgę i dodamy do tego słodzik, to wychodzi całkiem konkretnie :) A z dodatkiem lnianego to już zupełnie malina. I jeszcze taka dygresja - wersja z serkiem ziarnistym imo dużo lepsza.
...
Napisał(a)
tez mialam na mysli przyprawy. z lnianym jest wyborny twaróg, ale na samą mysl o dodaniu do niego kurkumy i imbiru robi mi sie słabo )
Stop wishing start doing
Polecane artykuły