Kalkulator do CC http://www.sfd.pl/Carb_cycling_-_progr.-t734077.html - V. 3.1 (aktualizacja 13.08.20011)
Kalkulator do CC http://www.sfd.pl/Carb_cycling_-_progr.-t734077.html - V. 3.1 (aktualizacja 13.08.20011)
Jak pomogłem to podziękuj . !
Jak nie to pytaj .!
" Madrym jest ten ktory umie przyznac sie do własnej głupoty"
TEST FITMAX Fire Fit podsumowanie str.6 : http://www.sfd.pl/TEST_Fire_Fit__Cyborg69-t860618.html?pow=tak&userid=304292#post5.
http://www.sfd.pl/Cyborg69_,_będzie_sie_działo_!_-t948969.html - MÓJ DZIENNIK
Kto pokonuje innych, jest silny - Kto pokonuje siebie, jest potężny.
FRC zapomniałem dodać że możesz użyć także ketchupy ,ale ja bardziej polecam twaróg :D
Jak pomogłem to podziękuj . !
Jak nie to pytaj .!
" Madrym jest ten ktory umie przyznac sie do własnej głupoty"
TEST FITMAX Fire Fit podsumowanie str.6 : http://www.sfd.pl/TEST_Fire_Fit__Cyborg69-t860618.html?pow=tak&userid=304292#post5.
http://www.sfd.pl/Cyborg69_,_będzie_sie_działo_!_-t948969.html - MÓJ DZIENNIK
http://www.e-piotripawel.pl/zakupypoznan/towar/maslo-primavika-orzechowe/217000
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2011-08-03 12:30:39
Kalkulator do CC http://www.sfd.pl/Carb_cycling_-_progr.-t734077.html - V. 3.1 (aktualizacja 13.08.20011)
Ostatnio kupiłem w markecie elektryczny grill, który widziałem na filmiku z udziałem Tomka Lecha „Papaja” po obejrzeniu filmu zadzwoniłem do Tomka pytaniem jak się na nim grilluje , czy jest lepszy od grilla z wymiennymi płytkami (opiekacz/toster/gofrownica) – bo ów taki mam i piersi z niego czasem wychodziły bardzo suche
Tak wygląda właśnie mój poprzednik :
Piersi wychodzą super są miękkie, soczyste.
Przed przyrządzeniem rozprowadzam delikatnie pędzelkiem malutką ilość oleju - która jest niekonieczna, jeśli ktoś szykuję się do startów użyje zapewne w PAM'u w spray -u
Co do piersi :
- Myję je pod kranem
- Obcinam zbędne włókna i resztki tłuszczu
- Posypuje przyprawą
i wrzucam na grilla po chwili obracam na drugą stronę - znów chwila i gotowe.
Ryż gotuje zawsze na następny dzień tak jak piersi.
Z tym, że z piersiami robię tak, ze grilluję 2 porcje na 2 kolejne dni.
1 porcje rozdzielam razem z ryżem na następny dzień - chowam do lodówki, a porcje drugą (same piersi) zamykam w pojemniku i zostawiam w lodówce - po to aby codziennie nie grillować i nie czyścić wszystkiego.
Piersi i tak zachowują świeżość i po odgrzaniu są mega dobre.
A tak wyglądają jak się grillują
800 gram piersi z kurczaka posypanych przyprawą – ( spokojnie powinno wejść około 1,2 kg piersi na jeden raz ):
Już po obróbce :
Około 380 gram ryżu basmati wymieszanego z ryżem brązowym + po 200 gram piersi z kurczaka
No i na koniec to czego najbardziej nie lubię – czyli sprzątanie i zmywanie.
Na całe szczęście grill jest pokryty powłoką anty-przywierającą, więc wystarczy, że ostygnie – następnie polewam trochę wodą (wcześniej odłączając termostat czyli ten bajer co wciska się do grilla po prawej u góry) i szmatką ładnie wszystko schodzi.
Jestem zadowolony na maxa bo mogę zjeść ze smakiem, a gotowane piersi na wodzie odchodzą na jakiś czas w odstawkę.
Pozdrawiam
HEJ
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2011-08-08 15:03:33