Szacuny
17
Napisanych postów
6881
Wiek
36 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
43831
Ja mam teflonówkę i się robi jak ta lala, żadnych przypaleń (tylko trzeba drewnianą łyżką mieszać bo inaczej zniszczysz)
Takiej pasty nigdy nie jadłem i nie wiem jak to tam z nią jest, ale mam podejrzenia, że mogą to być jakieś pomielone odrzutki pomieszane z ulepszaczami a więc niezły szit taka parówka o smaku tuńczyka
Sam szamię tunę w sobie własnym z puszki, koniecznie duże kawałki, bo ta drobno mielona też pewnie z jakimś gównem jest
(a i taka dużo kawałkowa to też jakiś zdrowotny cud nad Wisłą nie jest, bo w końcu jakoś ją musieli obrobić żeby się w puszcze nie zepsuła - ale na pewno jest lepsza niż te dwie inne 'formy' tuńczyka)
Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2011-07-28 23:01:10
Szacuny
0
Napisanych postów
133
Wiek
29 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
608
Jak sprawdzić czy to teflonówka(chyba, że na zwykłej też zrobię - jak myślisz, będę machał 'łyżką' jak szatan??), żeby mamie przykrości nie zrobić? ;D Jaka cena tego tuńczyka, ja jadłem jeszcze jakieś ryby w puszce w sosie pomidorowym - jak myślisz ujdzie takie czy lepiej takiego tuńczyka? Makrela bodajże w puszce czy jakaś ryba w sosie pomidorowym.
Zmieniony przez - patrychek w dniu 2011-07-28 23:04:47
Taka tunka jak ja jem (puszka ok. 130 gram) to jakieś 6 złotych.
Innych nie jadam ale stawiam, że te wszystkie cuda w pomidorach, warzywach i innych olejach są po prostu tłuste
Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2011-07-28 23:09:23
Szacuny
0
Napisanych postów
133
Wiek
29 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
608
I na ile czy starcza taki tunczyk.. A co do smażenia to na margarynie jest 'najgorzej', nie? Nie wiem czemu u mnie w domu się przyjęło, że na patelni co się nie smaży to na margarynie tzn chodzi konkretnie o naleśniki i jajecznice, a reszty 'nie podgladam', bo sam sobie robie jajecznice, a kiedy nalesniki(teraz unikam, bo nie wiem czy można), a Olej w domu jest, bo używany tak jak dziś do frytek, więc nie wiem co to za zwyczaje :D. Mam właśnie takie patelnie w środku 'czarne' jak piekło, a z brzegu "czerwone" jak ogień :D
Zmieniony przez - patrychek w dniu 2011-07-28 23:16:57