SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zawartość białka w produktach

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6174

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
surowe ma w 100 g okolo 23g
gotowane ma okolo 33g
nie wiem jak inne tabele ale ja biore dane ze zrodla ktore podalem wyzej

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 5958 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 27546
no i super
jasno i konkretnie
dzieki



------------------------------
"When you exercise, your goal isn't to burn fat, it's to become a fat burning machine"
-------------------------
Twarda, syntetyczna i leniwa Efka
--------------------------
Doradca Trójboj

-------------------------
Twarda, syntetyczna, leniwa i d****na Efka
-------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 18994 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 77015
CZyli to oznacza,ze jak jadlem 200 gram gotowanej piersi. To wychodzilo cos kolo 60 gram bialka ? Tyle to sie nie wchlonie
Ale dobrze,ze juz wiem...


-=()=-Red : "Nasze Zdjęcia"-=()=-
-=()=-Kultura i Etyka = Kulturystyka-=()=-

-= Powrót po 9 latach nieobecnosci :) =-

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
wchlonie sie wchlonie
spokoj bailko z miesa wchlania sie z efektywnoscia ~97% wiec stracisz 3 g na 100 g bialka zjedzonego

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 18994 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 77015
No to wypas. + Dla Ciebie Bo w tym dziale jeszcze nie dalem..


-=()=-Red : "Nasze Zdjęcia"-=()=-
-=()=-Kultura i Etyka = Kulturystyka-=()=-

-= Powrót po 9 latach nieobecnosci :) =-

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 48 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 143
Jak to jest, że po ugotowaniu kurczaka ilośc białka w nim wzrasta?

Ile to własciwie jest 100g kurczaka? Taki udko to ile ma jedno? Odliczając kości.

Lepki Pussik to dobry Pussik.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 6262 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25443
Jak to jest, że po ugotowaniu kurczaka ilośc białka w nim wzrasta?

Ile to własciwie jest 100g kurczaka? Taki udko to ile ma jedno? Odliczając kości.


1) bo waga miesa jest mniejsza a ty samym białka jest wiecej
2) wrzuc na wage i zobaczycz

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 68 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 394
Kurczak pierś surowa:
B/T/W
21,5/1,3/0 98kcal

Kurczak pierś duszona:
B/T/W
26,76/3,14/0 147kcal

Podczas gotowania, pieczenia itp. mięso traci na wadze kilkadziesiąt procent 30% a nawet i 60% a białko zostaje i jego udział procentowy jest znaczniejszy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 3095 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25822
Woda z niego wyparowuje najprostszy przyklad:D to gąbka nasączona wodą:D

gąbka to białko woda to woda:D gabka z woda wazy 500gram a jak odsaczymy wazy np 100gram wniosek jest prosty gabka nie zmienila swej wagi a wody ubylo co zmienilo stosunek zawartosci bialka do wagi

Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego,
ale sie myli. Nieważne jak szybko pędzi, zawsze odkrywa,
że ciemność dotarła na miejsce
wczesniej i juz na nie czeka...
Born To Be Wild

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 575 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6493
te twarogi, tuny i kurczaki z mniejsza zawartością białka to na pewno z supermarketu...

pain means results

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Białko - ostatni posiłek

Następny temat

Tłuszcz podskórny

WHEY premium