Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
czytalem kiedys ze brzuch powinno sie robic na kazdym treningu w celu rozluźnienia kręgów, zmniejszenia napięcia jako antagonistyczny mięsień do prostowników, co w treningach trójbojowych jest tym bardziej ważne. Ale czy trzeba go ćwiczyć bezpośrednio po treningu czy po prostu trzeba ćwiczyć, np mi by pasowało w południe zrobić trening trójbojowy a popołudniu ABS (jako że mam w domu fajny drążek). Czy rzeczywiście czas ćwiczenia brzucha nic nie robi i ważne jest aby ćwiczyć (no wiadomo że nie bezpośrednio przed martwym ciągiem lub przysiadami )?
Szacuny
58
Napisanych postów
6529
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
36902
brzuch najlepiej PO a nie PRZED przysiadami i martwym. a jezeli ma na celu po prostu rozluźnienie kręgów to myślę, że dobrze byłoby po treningu od razu go poćwiczyć
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar, Frosti
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
a nie wystarczy zwykle dobre rozciaganie po treningu? bo po przysiadach ciężej robi się ABSa niż po wyciskaniu, a trening brzucha ważny, więc może lepiej go zrobić o innej porze? ja tam sie nie znam wiec sie pytam
Szacuny
0
Napisanych postów
100
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
871
brzuch znajlepiej robic na samym koncu. rob krutkie przerwy okolo 30sekund i utrzymuj brzuch podczas cwiczenia w maksymalnym napieciu. pamietaj, brzuch cwiczy sie na maksa! az nie bedziesz juz mogl i bedziesz czuł ból!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
na brzuch robie ABSa co dobrze mi służy, ale żeby zwiększyć intensywność tego ćwiczenia (kwestia wejścia poziom wyżej), to bym musial robić go o innej porze. no i która opcja lepsza?