dobry wieczor wszystkim- nie jestem sportowcem, powiem nawet ze JESTEM ZMUSZONY uprawiac jakis sport, poniewaz z ciaglego siedzenia w domu przy komputerze i minimalnemu kontaktowi ze swiezym powietrzem tudziez spacerami zaczynam miec problemy z cisnieniem i pojawia sie opuchlizna na twarzy (po nocy jestem tak opuchniety, ze mozna pomyslec, ze walczylem 5 minut temu z o'nealem i golota). postanowilem zainteresowac sie jakims sportem, gdzie wytrenuje zrecznosc, zaczerpne powietrza, w miare mozliwosci duza czesc parti ciala (niestety, to nie tak milo ze mam tylko slaba muskulature ale ze zaczynam byc normalnie gruby :s). Z racji iz nienawidze zbytnio biegac za pilka, ale sama pilke nozna lubie (chociaz dotychczas unikalem jakichkolwiek wysilkow fizycznych) wpadl mi do glowy grania na pozycji bramkarza na wszelkich "spotkaniach pilarskich" z kolegami. generalnie nie mam az tak duzych problemow ze zrecznioscia, ale czy sa jakies treningi aby nabrac.. hmm.. wiecej odwagi (?) w stosunku do lecacej i szybkiej pilki? W ogole jakies treningi dla bramkarza? Prosilbym o polecenie mi jakis w/w cwiczen :). Nie musza byc zadne profesjonalne, z czasem zaczne lapac o co chodzi, po prostu tak zeby nie byc kompletna ciamajda.
aha- jesli istotne to podaje swoje parametry
181 cm wzrostu, prawdopodobnie dorosne do 2m jak brat, 16 lat, wagi tak z 80 kg.
A i czy takie granie na pozycji bramkarza sprzyja rosnieciu? Bo slyszalem, ze jak sie ma za duze obciazenia fizyczne w wieku dorastania to mozna spowolnic proces rosniecia.
Zmieniony przez - misiekX3 w dniu 2008-08-07 01:35:51
aha- jesli istotne to podaje swoje parametry
181 cm wzrostu, prawdopodobnie dorosne do 2m jak brat, 16 lat, wagi tak z 80 kg.
A i czy takie granie na pozycji bramkarza sprzyja rosnieciu? Bo slyszalem, ze jak sie ma za duze obciazenia fizyczne w wieku dorastania to mozna spowolnic proces rosniecia.
Zmieniony przez - misiekX3 w dniu 2008-08-07 01:35:51