Szacuny
0
Napisanych postów
28
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
108
czesc wam... mam problem i chce zapytac co o nim myslicie... wiec tak: kiedys praktycznie nie dbalem o siebie (wazylem 93 kg w 2 gim[bylem grubas w rozmiarze XXL] ) teraz sie zmienilem niedopoznania...ale z powodu dawnej otylosci mam problemy z takimi rzeczami jak kregoslup... i praktycznie niemam elastycznosci ciala...zaczolem trenowac ju-jitsu (kocham to) i niewiem czy cwiczyc dalej czy nie bo nieosiagam efektow jak moi koledzy niewiecie moze czy istnieja jakies sposoby nabrania elastycznosci ciala?
z gory dzieki za pomoc
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi na ringu ;)
Szacuny
53
Napisanych postów
1264
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16210
Według mnie może się najpierw porządnie porozciągaj, poćwicz nawet w domu różne podskoki ze zmianą położenia nóg ale tak aby wyglądało to lekko i było w pozycji walki. Na początku może być ciężko ale nie zrażaj się "trening czyni mistrza" javascript: test('');, a nie każdy organizm tak samo szybko będzie się rozwijał, talent to tylko 5%, najważniejsza jest ciężka praca
Zmieniony przez - iza121 w dniu 2007-12-19 15:11:02
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
326
Zgadzam się, praca, praca i jeszcze raz praca. Jedno ćwiczenie ode mnie: połóż się na plecach i staraj się założyć nogi za główę, końcowy efekt powinien być taki, że miał kolana tuż za głową przy ziemi.
Szacuny
0
Napisanych postów
28
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
108
dzieki chlopaki ale juz niechce gubic masy ;) teraz dobrze wygladam...potrzebuje jedynie elastycznosci ciala xD probowalem tego lezenia na plecach i dawanie kolan az do glowy... boli mnie przy tym biodro... moja kontuzja sie jeszcze niezagoila chociaz nieboli tak jak kiedys ;) dzieki za rady =D sogi leca dla was ;)
Im więcej potu na treningu tym mniej krwi na ringu ;)
Szacuny
11
Napisanych postów
682
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
14788
To najpierw idź do lekarza specjalisty, niech oceni co Ci jest i jakie są przeciwwskazania. Pamiętaj, że rozciągać się powinno po dobrej rozgrzewce, temperatura ciała musi być podniesiona! No i pamiętaj też, że ścięgna też potrzebują regeneracji Myślę, że sport który uprawiasz wystarczająco Cię rozciągnie, tylko przykładaj się do treningu... Wytrwałości życzę!