SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

czym zagescic potrawe?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2602

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Wiek 29 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 922
Witam, mam male pytanko jak w temacie. Czym zagescic potrawe? Wczoraj robilam gulasz (schab,papryka,cebula,pieczarki) i niestety byl malo zageszczony, sama woda. Dodalam tam maki z woda,zeby mialo troche inna konsystencje, jednak kalorycznisc wzrosla o ok 350kcal i no i wegle... :/ czy jest jakis inny sposob, bedac na redukcji? Pozdr.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68520
Z tego, co piszesz, wydaje się ok - talia zazwyczaj leci szybciej, niż brzuch. Tłuszcz nie zawsze schodzi równomiernie...
W każdym razie nie bój się podnieść kalorii, bo już wiele dziewczyn na sobie sprawdziło, że zbyt drastyczne cięcia wychodzą bokiem.
To ma też wpływ na to, jak się chudnie - im mniej się je, tym mniej witamin, minerałów - przez to mogą wypadać włosy, osłabia się skóra i jest większe ryzyko zwiotczeń, rozstępów... A chyba nie tylko o to chodzi, żeby schudnąć szybko, ale też żeby schudnąć ładnie.
W dziale Ladies są artykuły na takie tematy i sporo o dobrej redukcyjnej diecie, warto poczytać i podpatrzeć w dziennikach, jak jedzą odchudzające się dziewczyny.
Powodzenia :).
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Widocznie do gulasz dałaś za dużo wody/bulionu, bo z w/w produktów nie powinien dużo wody puścić.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Wiek 29 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 922
Tak, nalalo mi sie troche :) ale to niw o to chodzi, lecz o to zageszczenie. Mozna tez smietana? Ale co bedzie lepsze,bo nie wydaje mi sie ze ta maka.. ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 2551 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 31384
Na no carb daje śmietanę. Zagęszcza ok, pasuje w diecie. Mięso mielone z boczkiem i cebulą zagęszczone śmietaną to niebo w gębie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Już lepiej zagęścić np płatkami np jaglanymi niż mąką, czy dorzucić odrobinę pokrojonego w kostkę razowca, zblendować ugotowane warzywa i dodać.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68520
Śmietana zgęszcza? Chyba minimalnie. Albo jest to pseudośmietana "do zup i sosów" z dodatkiem skrobii czy czegoś takiego...
...
Napisał(a)
Usunięty przez Koniu151 za pkt 1 regulaminu
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
Najprościej odparować nadmiar wody. Osobiście jak robię z blenderowanych papryk i cebuli, to wody nie dodaję wcale, ewentualnie w trakcie lekko podlewam, oba produkty puszczają wystarczająco płynów.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 63 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 672
tak jak Koniu napisał - odparuj wodę. Jak będzie jej już bardzo mało to łyżka śmietany 18% będzie ok. nie podbije Ci kaloryczności a ściągnie trochę płyn.
jak już lubisz bardzo gęste to możesz zagęścić mąką ale np. ryżową. Jest na pewno lepsza od zwykłej pszennej. Uważaj tylko na ilość bo już niestety ale kaloryczność podskoczy..
1

---Pomogłem? Daj łapkę w górę!---

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68520
Mąka ryżowa zagęszcza, ale pod jakim względem miałaby być lepsza od pszennej, jeśli ktoś nie ma uczulenia na gluten? Moim zdaniem jest gorsza, bo daje inną konsystencję i potrawy szybciej się psują, a poza tym gorzej zagęszcza i ma więcej kalorii.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Wiek 29 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 922
Oki, no to pozostaje odparowywac. Dzieki
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

trening aerobowy zapytanie?

Następny temat

Dieta redukcyjna pomoc

WHEY premium