SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chleb żytni razowy na zakwasie

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 32019

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
A mi wychodzi na kazdej mące

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Grunt to sprawdzona receptura i sposób wyrobienia, a nie tam mąka


Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-01-06 21:33:03
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 275
W przypadku wyrabiania ciasta w automacie sól i drożdże nie powinny wejść w kontakt przed wymieszaniem ciasta.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 275
Jeżeli chodzi o przechowanie zakwasu to można rozsmarować na papierze do pieczenia a gdy wyschnie przesypać do słoika przy następnym pieczeniu należy rozmieszać ok. 2 łyżek suchego zakwasu z odrobina wody i zostawić na noc.Nastepnego dnia należy dodać 1/2szkl. wody oraz 1/2 szkl. mąki rozmieszać i poczekać 1-2 dni aż powstanie nowy zakwas.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
łoł to tak można? normalnie wylewasz na papier, rozsmarowanie i suszenie? można suszyć w piekarniku na jakiejs małej temp?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 275
Można i w piekarniku tylko max do 30'C żeby nie upiec go
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Taaaak, wysmarowac papier do pieczenia i zeby sobie porzadnie wyschlo, pozniej pokruszyc i do sloika

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Koniecznie stestować muszę, fajnie, że o tym wspomniałeś
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 275
Tylko do tego pokruszenia najlepiej użyć moździerza :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 55 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3660
A powiedzcie...czym mieszacie w ostatnim etapie (łyżka stołowa, drewniana, reką)? ...i jakiej to ma być konsystencji? u mnie to było strasznie gęste i baaardzo sie lepiło (wyrabiałam rękoma) - ledwo to przełozyłam do formy ...prawie nic nie wyrosło. Teraz stygnie w piekarniku, jutro bede kroić....ładnie pachnie, ale pewnie bedzie d.pa w srodku


Zmieniony przez - Mikulono w dniu 2014-03-13 17:25:10
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

surówka pięknośći :D

Następny temat

Pieczony szczupak

WHEY premium