Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Grunt to sprawdzona receptura i sposób wyrobienia, a nie tam mąka
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-01-06 21:33:03
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-01-06 21:33:03
...
Napisał(a)
W przypadku wyrabiania ciasta w automacie sól i drożdże nie powinny wejść w kontakt przed wymieszaniem ciasta.
...
Napisał(a)
Jeżeli chodzi o przechowanie zakwasu to można rozsmarować na papierze do pieczenia a gdy wyschnie przesypać do słoika przy następnym pieczeniu należy rozmieszać ok. 2 łyżek suchego zakwasu z odrobina wody i zostawić na noc.Nastepnego dnia należy dodać 1/2szkl. wody oraz 1/2 szkl. mąki rozmieszać i poczekać 1-2 dni aż powstanie nowy zakwas.
...
Napisał(a)
łoł to tak można? normalnie wylewasz na papier, rozsmarowanie i suszenie? można suszyć w piekarniku na jakiejs małej temp?
...
Napisał(a)
Taaaak, wysmarowac papier do pieczenia i zeby sobie porzadnie wyschlo, pozniej pokruszyc i do sloika
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
A powiedzcie...czym mieszacie w ostatnim etapie (łyżka stołowa, drewniana, reką)? ...i jakiej to ma być konsystencji? u mnie to było strasznie gęste i baaardzo sie lepiło (wyrabiałam rękoma) - ledwo to przełozyłam do formy ...prawie nic nie wyrosło. Teraz stygnie w piekarniku, jutro bede kroić....ładnie pachnie, ale pewnie bedzie d.pa w srodku
Zmieniony przez - Mikulono w dniu 2014-03-13 17:25:10
Zmieniony przez - Mikulono w dniu 2014-03-13 17:25:10
Polecane artykuły