Gdy budujesz mięśnie, potrzebujesz białka! Gdy się odchudzasz, potrzebujesz białka! Gdy Twoim celem jest poprawa wyników sportowych, będziesz potrzebował białka. Będziesz go potrzebował więcej niż osoby nieaktywne sportowo. Dlaczego właśnie białko?

Niezależnie czy wybierzesz dietę niskowęglowodanową, czy popularny w niektórych środowiskach High Carb, ilość białka jaką dostarczasz, zawsze będzie podobna. Wysoki udział tego składnika w diecie pozostaje bezdyskusyjny. Możesz zastanawiać się, co będzie energetycznie napędzało Twój organizm i Twoje mięśnie, czy lepsze są tłuszcze, czy lepsze są węglowodany? Jeśli chodzi o białko, to takie wątpliwości nie istnieją.

Oczywiście nie będziemy wmawiali nikomu, że białko załatwi całą sprawę, że reszta się nie liczy. Bez nadwyżki energetycznej, która pochodzić może z tłuszczy lub węglowodanów, nie zbudujesz masy mięśniowej. Dlatego, dbałość o prawidłowy dobór makroskładników i odpowiedni bilans energetyczny jest podstawą kształtowania sylwetki. 

Jeśli od jakiegoś czasu śledzisz rynek suplementów i odżywek, to doskonale zdajesz sobie sprawę, że wybór odżywek białkowych jest w obecnych czasach gigantyczny. Bez problemu kupisz odżywki białkowe na bazie białka jaj, białka wołowego, białek mleka i ostatnio przeżywające swój renesans białek roślinnych. Co prawda te ostatnie ustępują nieco wartościom białkom pochodzenia zwierzęcego, jednak producenci dbają o to, by odżywki przeznaczone dla osób, które zrezygnowały z produktów pochodzenia zwierzęcego, posiadały jak najbardziej korzystny profil aminokwasowy. Dlatego obecnie w tej kategorii rzadziej spotykamy białka oparte o jeden komponent, częściej są to odżywki bazujące na wielu rodzajach białek roślinnych. Jeśli jednak nie jesteś osobą, która postanowiła zrezygnować z produktów pochodzenia zwierzęcego, to niezmiennie optymalnym wyborem będą dla Ciebie odżywki wykorzystujące np. białka mleka. Tymi najbardziej korzystnymi dla naszych mięśni, są koncentraty i izolaty białka serwatkowego. Różnią się one od siebie tempem wchłaniania. To właśnie z tych dwóch frakcji białkowych, powstał najnowszy produkt marki ALLNUTRITION Pro Whey. Takie połączenie jest optymalną recepturą zarówno dla osób, które budują masę mięśniową oraz dla tych, którym celem jest redukcja tkanki tłuszczowej. 

Białka serwatkowego są bogatym źródłem aminokwasów z grupy BCAA. W obecnych czasach nikt nie ma wątpliwości, jak anabolicznie wpływają na nasze mięśnie aminokwasy i że to ich wysoki udział w odżywce białkowej jest elementem decydującym o ich jakości. 

Białko ma smakować czy działać?

Receptura nowego produktu ALLNUTRITION nie budzi wątpliwości, a co ze smakami? W tym wypadku producent znów pokazał klasę. Nie dość, że wybór smaków jest gigantyczny, to kompozycje, które można znaleźć w ofercie są prawdziwym kunsztem. Są tak wyśmienite, że smaki na myśl których kiedyś krzywiłeś nos,  w wykonaniu ALLNUTRITION będą Twoim przysmakiem. Już nie musisz być wyznawcą archaicznej teorii, że białko ma działać, a nie smakować. Pro Whey działa i smakuje. Buduje, regeneruje i zabezpiecza Twoje mięśnie przed rozpadem. Czy to już wszystko, co można napisać o tym wyjątkowym produkcie? Nie! Teraz czas na najlepsze. Otrzymujesz produkt łączący zalety koncentratu i izolatu białka serwatkowego w cenie, która została skalkulowana wyjątkowo korzystnie. Na tak śmiały zabieg cenowy może sobie pozwolić tylko branżowy lider!

Komentarze (4)
carlitoss

Czasy hasła ma działaś a nie smakować odchodzą do lamusa, teraz się oczekuje aby to smakowało, poza tym kiedyś to 3 smaki na krzyż, wanilia, czekolada i nieraz truskawka, a teraz jest w czym przebierać.

1
Bull

ja tam jestem starej daty, wanilia mi wystarczy :)

2
AdamZx

Powiedzmy sobie szczerze białko wyjątkowe jak każde inne ale reklama musi być a zwłaszcza jak jest drogie no ale zaraz przepraszam bardzo to białko faktycznie inne niz wszystkie bo dobre na masę I redukcję szacun!

0
anubis84

Akurat w tym przypadku masz spory plus bo masz podane proporcje wpc do wpi, a nie jak u innych nie wiadomo ile czego jest a potem się okazuje ze to 90 % wpc i skromny dodatek wpi.

0