Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

"Produkty Herbalife mogą szkodzić wątrobie"

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 146841

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 206 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2799
źródło: http://www.tvn24.pl/-1,1547000,wiadomosc.html

Ostrożnie ze stosowaniem preparatów dietetycznych firmy Herbalife, ostrzega ministerstwo zdrowia Hiszpanii, a tamtejsza prasa donosi, że w ostatnich latach doszło do dziewięciu przypadków zatrucia wątroby "o różnych objawach", "przypuszczalnie związanych z konsumpcją produktów tej firmy".
Pierwsze sygnały o zatruciu wątrobowym, przypuszczalnie w wyniku spożycia produktów Herbalife, odnotowano w hiszpańskiej Asturii, a następnie w Maladze. W latach 2003-2007 stwierdzono dziewięć takich przypadków.

W innych krajach UE w latach 1992-2006 odnotowano dziewięć innych przypadków zatrucia wątroby z podejrzeniem o związek z konsumpcją produktów Herbalife, a także sześć takich przypadków w Islandii. W Szwajcarii i Izraelu stwierdzono w tym samym czasie 22 przypadki zatrucia wątrobowego.

Hiszpanie narzekają na brak kontroli

W tej sytuacji ministerstwo zdrowia Hiszpanii w wydanym w poniedziałek komunikacie podkreśliło, że produkty Herbalife sprzedawane są w Hiszpanii legalnie, gdyż niektóre preparaty dietetyczne sprzedawane w 27 państwach UE "wymagają jedynie wpisu de rejestru przed rozpoczęciem dystrybucji, z pominięciem procedury uzyskania uprzedniego zezwolenia".

W komunikacie podkreślono, że "Herbalife opiera swoją działalność rynkową na sprzedaży bezpośredniej, z pominięciem sklepów, i często sami konsumenci stają się dystrybutorami". A ten rodzaj sprzedaży, według Hiszpanów, utrudnia kontrolę produktu, "która powinna obejmować cały etap aż do konsumpcji, zgodnie z rozporządzeniem 178/2002 U".

Pigułki na dobre samopoczucie

Herbalife sprzedaje w ponad 60 krajach świata, w tym także w Polsce, preparaty nazywane dietetycznymi; są to odżywki, witaminy i produkty żywnościowe, które - według producenta - mają właściwości odchudzające i ogólnie poprawiające samopoczucie.

mtom//tr
1

You can't stop us !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Herbalife to kolejna firma starająca się zyskać rzeszę klientów, zazwyczaj tych, którzy wiedzy nie posiadają.
Na stronie producenta zobaczyć można szereg suplementów, które jakoby miałby pomóc na utrzymać zdrową cerę, poprawić nasze problemy ze snem, ale też z sercem oraz przede wszystkim z wagą.

Herbalife znane jest z proponowania koktajli oraz batoników, jako ciekawy, łatwy i szybki zamiennik normalnego posiłku. Niestety na samej stronie, ciężko doszukać się konkretnego i dokładnego składu wyżej wspomnianych produktów. Oczywiście konsultanci firmy są przeszkoleni we wspaniały sposób, ale jak nie raz można było już sprawdzić, posiadają zbyt ubogą wiedzę, która nie jest w stanie przełożyć się na rzetelne prowadzenie klienta.
Proponują koktajle, które mają być zamiennikiem posiłków, dieta jest zazwyczaj bardzo niskokaloryczna, dlatego nie ma się co dziwić, że traci się na wadze.
Produkty tej firmy są niezmiernie drogie, zupełnie nieopłacalna inwestycja.

Zdecydowanie taniej wyjdzie nas, jak zasiądziemy na około godzinę czasu, wyliczymy swoje zapotrzebowanie: https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_%_bf-t276436.html, a o najmniejsze pytania na temat diety możemy zdobyć informacje w dziale Odżywianie i odchudzanie: https://www.sfd.pl/Odżywianie_i_Odchudzanie-f10.html, ten sposób wyjdzie nam nie tylko na zdrowie, ale pozwoli nie obciążyć budżetu domowego. Jeśli nie zawsze mamy czas, na przygotowanie szybkiego posiłku warto wybrać białko: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html i do niego wystarczy dołożyć owoce, czy płatki owsiane oraz migdały do przegryzienia i mamy pełnowartościowy posiłek, co najważniejsze – zdrowszy, odżywczy, szybki i zdecydowanie tańszy. Jeśli jesteśmy na diecie masowej, a ciężko nam zjeść pełnowartościowy posiłek, a chcielibyśmy zaoszczędzić na czasie, można zaopatrzyć się w odżywkę węglowodanową: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Mass_Acceleration-opis33363.html. 

I posiłki staną się na pewno przyjemnością.

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
juz offtopujac od szkodliwosci - herbalife to nabijanie ludzi w butelkę. firma ta oferuje suplementy nie oferuje nieczego ponadprzecietnego, natomiast zyczy sobie za to astronomicznych pieniedzy.

tzw "doradcy"; "osobisci konsultanci" tej firmy ktrorych klient odstaje do dyspozycji - to zazwyczaj osoby nie reprezentujace sobą nawet elementarnego poziomu wiedzy z zakresu teamtyki jaką sie zajmują. przeprowadzilem wiele ciekawych dyskusji z przedstawicielami firmy - jeden odsylal mnie do drugiego, niby swojego przelozonego - superspecjalisty - ale kazdy z nich mial w wiedzy dziury wilekosci krateru wulkanicznego. malo tego - osoby niewywkalifikowane i bez uprawnien diagnozowaly u mnie (gdy podawalem sie za potencjalnego klienta) rozne schorzenia i przypadlosci oraz niedobory - ktorych w istocie nie posiadam, wciskajac mi produkty ktore nie tylko moglby mi nie pomoc - ale wrecz zaszkodzic.

przykladowo, gdy stwierdzielm ze mam napady wilczego glodu - zdiagnozowanu u mnie braki zelaza i magnezu. gdy przedstawilem swoj jadlospis z ktorego wynikalo ze spozywam z diety ponad 500mg magnezu na dobe, dodatkowo biorac 250 - 500mg magnezu na noc, oraz do sniadania multiwitamine zawierajaca chelat magnezu uslyszalem ze to za malo, bo tylko herbalife ma magnez ktory jest skuteczny, a kazdy inny krazy we krwi jako forma nieaktywna. z zelazem jest oczywiscie podobnie. dieta z duza iloscia miesa i warzyw zielonych to za malo. zelaza mam niedobor i koniec, jak chce byc zdorowy moge musze kupic herbalife...

uslyszalem teorie na temat odzywiania wewnatrzkomórkowego i szereg nazwisk - w tym noblistę - ktory ich tezy niby potwierdza.

co do samych produktow herbalife to proponowano mi produkt, ktory skladal sie z bilka sojowego, fruktozy i blonnika z premixem witaminowym - za niemal 200zl. gramatura tego produktu wynosila 550g...

w moim przekonaniu jest to najdrozszy bulk na rynku...

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2008-04-22 12:19:39
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
ja tylko liczę, że dobiorą się do dupy tym cwaniakom z herablife...
w PL szereg przypadków choojowego traktowania pracowników

Zmieniony przez - emenems w dniu 2008-04-22 15:37:45
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
bili Cie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
członkami po czole, stojąc nade mną w kręgu

nie pracowałem tam
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert

edit:

zdr

Zmieniony przez - miętki w dniu 2009-04-03 12:02:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 649 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 31168
moja kolezanka tam pracuje a jeje wiedza na temat suplementacji i odzywiania jest powiedzmy znikoma, ale jak bija czlonkami to teraz wiem dlaczego

Cwicze bo lubie, lubie to cwicze.

Jezeli pomoglem daj soga -------------------------------------------------------------------------------------------------------------->

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 22971 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 91876
-bili cie?
-członkami po czole, stojąc nade mną w kręgu

ahahah grubo

bo tylko herbalife ma magnez ktory jest skuteczny, a kazdy inny krazy we krwi jako forma nieaktywna. - eh:/

Zmieniony przez - bic44 w dniu 2008-04-22 19:20:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 114 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 990
Spoko piszecie, ze to shit. ale cz ktoś z was to stosował ? Kto ma jakieś inne doświadczenie niż tylko rozmowa z konsultantami ? Głównie zwracacie uwagę na cenę, jednak to nie jest wina producenta tylko tych firm, które narzucają swoją marżę.Mnie też to dziwi, że proponują ci pić koktajl białkowy, który ma samo białko sojowe które g**** daje. Jednak sporemu gronu ludzi pomogły te ich suplementy, może trafiliście na strasznych naciągaczy, którzy kiedyś po domach chodzili z dywanami i się przekwalifikowali.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 206 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1618
a ja wam powiem ze trafilem do takiego biura,

rozmawialem z babka co te suple od nich je rzekomo 14 lat;]

pokazywała foty, swoje i tam 2 osób co tez tam chodza;] powiem wam szczerze wrażenie piorunujace;] Stosowały na sobie, i w ciagu lat(!) jedna spadła 82 kilo w dół, ważyła przeszło 150.

ale głównie nie o suple chodzi tylko odżywienaie skóry, które proponuja...

za pomoca ich kosmetyków ludziom sie poprawia cera, a niektórym (np. z tradzikiem) na wlasne oczy widzialem, to pomaga;]

i powiem szczerze, 11/10 pań wychodzi zadowolonych...
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 114 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 990
moja mama stosuje koktajl tej firmy, no cóż w sumie za tą kase można taniej zaopatrzyć sie w suplementy ale zobaczymy, czy będą postępy.
2
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dobre zestawienie???

Następny temat

mono+bcca ?

Spalanie
Polecane artykuły