Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
6
Napisanych postów
289
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
15206
Planuje wejść na coś takiego 1-24 test zacznę od 500 1-5 meta 5-10 slin i tak w kółko i mam pare pytań jak lecieć ze slinem i oralem, lecieć na zmianę co 4/5 tyg zamieniać slin na metę i tak ciągnąć parę naście tygodni, czy może lecieć mete ile sie da i w nią wplatać inse co 4 tyg ?? 1. WIEK:24 2. WAGA:82 3. WZROST:184 4. WYMIARY: -biceps:44 -klatka:124 -udo:68 -talia:86 5. STAŻ NA SIŁOWNI:7 lat 6. DIETA: -białko:250 -węglowodany:300 dodaje jestem po redu -tłuszcz:80 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: Od 1,5 roku test4life w sumie dużo 8. TRENING: P/P/L 9. CEL CYKLU: Masa ale z głową 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: Test 500 EW, 10 tyg na 250 ew 11. POZIOM BF%: 10% 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): Endo 13. STAN ZDROWIA: Alergik / astmatyk 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: 15. PPM (podstawowa przemiana materii): 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: Nie wiem -martwy ciąg: Nie wiem -przysiad: 173 x 3
Szacuny
6
Napisanych postów
289
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
15206
Myślałem dodać jeszcze może do tego t3 nigdy nie używałem jak myślicie 25 mcg powinno pomóc? , rozważałem dodanie trena e 400 ew ale to w późniejszym etapie pod koniec masy ?
Szacuny
429
Napisanych postów
3303
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
130901
dorzuc, poniewaz insa jednak ciutke uposledza dzialanie tarczycy 25mcg styknie. poza tym dobrze wplywa t3 w takich cyklach, przyjela sie opinia ze ma wplyw na wchlanianie makroskladnikow, roznica moze wielka nie jest ale jednak mozna to odczuc, poza tym moze nakrecenie metabolizmu spowoduje ze nie bedzie odkladal sie tak fat - insa jest anaboliczna nie tylko dla tk miesniowej ale tez tluszczowej. powodzenia w cyklu
Zmieniony przez - GWookie w dniu 2015-09-15 08:00:31
Szacuny
6
Napisanych postów
289
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
15206
Dzięki panowie, to jeszcze przy okazji w jaki trę e celować coś pokroju genamed będzie ok czy może coś innego ? Pod wieczór widziałem bardzo ciekawy art na temat estro i wpływu na fat co się z nim stało wnc bodajże był autorem ?
Szacuny
429
Napisanych postów
3303
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
130901
jopel5
Dzięki panowie, to jeszcze przy okazji w jaki trę e celować coś pokroju genamed będzie ok czy może coś innego ? Pod wieczór widziałem bardzo ciekawy art na temat estro i wpływu na fat co się z nim stało wnc bodajże był autorem ?
nie czytalem, nie widzialem ale.. estro = fat.. skad mam taka opinie? estro - kobiecy hormon plciowy, odpowiada za cechy kobiece, czyli cycki boczki dupe fat na udach, przepraszam za slownictwo ale lubie mowic wprost im wiecej estro tym wiecej wody i wiecej fatu bedzie sie odkladalo, mniejszy poziom estro to mniejsza retencja mniejsze odkladanie fatu w tak zwanych trudnych miejscach. jednakze zbicie go za nisko moze wywolywac bole w stawach co nie jest przyjemna i bezpieczna dla nas przypadloscią. To tak w skrocie, moge sie mylic ale opieram to na praktycznych doswiadczeniach, exe tak jak i t3+t4 jest u mnie obecnie w stalej suplementacji (robie przerwy wiadomo ale jednak powracam do tych srodkow)
Szacuny
399
Napisanych postów
72270
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
304533
Matko, patyk 80 kg, w pasie 86 i za insę się bierze.
Naucz się jeść z głową. Po slinie przy dodatkowej retencji od estro zanim osiagniesz 100 kg, w pasie przekroczysz metr.
Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2015-09-15 17:10:31