Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
2
Napisanych postów
278
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3527
Dwa miesiące temu miałem robiony zabieg usunięcia ginekomastii , wróciłem na siłownie po miesiącu delikatnie poćwiczyłem i od tygodnia jestem na cyklu:
1-6 meta 50 mg ed
1-6 enan 250mg e5d
7-15 enan 250mg e3d
1-15 bold 250mg e3d
13-16 enan 250mg e5d -mostek
17-27 prop 75mg e2d
18-26 tren 100 mg e2d
22-28 wino 60 mg ed
Z wyników badań hormonalnych ( robionych dzisiaj naczczo) wyszło :
Jako, że niedawno miałem robiony ten zabieg czuję jeszcze zrosty po zabiegu. Niepokoi mnie jednak lewy cycek który jest bardzo wrażliwy w porównaniu do prawego. Wyraźnie czuję ,że coś jest nie tak, plus przy masowaniu jest bolący. Jako tako nic mi tam jeszcze wyraźnego nie wyskoczyło , jednak ten Estrogen jest ponad normę a to dopiero początek cyklu.
Pytanie brzmi, czy już teraz warto zbić ten estrogen przy pomocy arimidexu , czy zablokowaniu receptorów przez nolve/tamoxa ?? I czy czekać śmiało na rozwój sytuacji z tym lewym sutkiem ?
Szacuny
468
Napisanych postów
13028
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
79809
"Exemestane jest III generacji inhibitorem aromatazy (AI = aromatase inhibitor, po polsku inhibitor aromatazy = IA). Został opracowany przez firmę Pharmacia & Upjohn. Jest środkiem zabronionym przez WADA do stosowania przez sportowców, jak prawie wszystkie najlepsze produkty na rynku. Exemestane jest sklasyfikowany w kategorii S4 – modulatory hormonalne i metaboliczne. Na liście są m.in. AICAR i GW501516, inhibitory aromatazy (np. formestane), SERM (takich jak tamoxifen/nolvadex; cytrynian klomifenu (znany lepiej jako clomid), inhibitory miostatyny, trimetazidiny oraz różnego sortu insuliny. Jedne z pierwszych badań klinicznych exemestane prowadzono w 1992 roku. Wtedy występował pod nazwą FCE 24304. Zresztą, naukowcy mieli niesłychany rozmach, gdyż podawali kobietom po menopauzie nawet do 800 mg dziennie (gdy w zupełności wystarczy 25 mg dziennie) [14]."
Szacuny
47
Napisanych postów
7541
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
45102
Mogles zrobic badania przed cyklem to bys wiedzial czy czasem zanim wszedles na bombe nei bylo za wysoko. Moglbys zaczac podjadac exe i kontrolowac estro zeby sie w widlach miescilo.
Szacuny
2
Napisanych postów
278
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3527
mogłem zrobić ,ale tak odwlekałem i odwlekałem ... no nic jeszcze tragedii nie ma ale przydało by się zbić.Jakie ewentualne dawki exe i kiedy następne badanie wykonać od brania ,żeby mieć wyraźny obraz jak szybko spada estro ?
Szacuny
22
Napisanych postów
1524
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
15475
korekta....minimum 0.5 tab dziennie przez tydzien potem zrob badania...ja miałem w granicy 115 zarłem tabs dziennie zrobiłem badania i wielki ujjj zbiło...na 93
Szacuny
6
Napisanych postów
490
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10140
Załatw sobie Etadron . To estro jeszcze nie jest takie wysokie. Ja miałem wyjyebane prawie 200. Przez tydzień Etadronem zbiłem prawie do widełek . 25mg/ed.