...
Napisał(a)
Ja gotuję ryż luzem, najpierw posmazam cebulkę, wsypuje ryż, posmazam go jeszcze chwilę i zalewem 2x tyle bulionu co było ryżu i nie potrzebny żaden 'śluzgacz' ;D
Można dodatkowo posolić jeszcze trochę lub dodać co kto tam lubi ;)
Można dodatkowo posolić jeszcze trochę lub dodać co kto tam lubi ;)
BLOG TRENINGOWY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu9218__Nowy_Ja-t1141293-s87.html
BLOG KULINARNY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu_w_kuchni_czyli_dieta_bez_diety._-t1157302.html
...
Napisał(a)
Zeszklij na maśle klarowanym cebulkę
Wsyp np ½ szklanki ryżu
Po chwili zalej całość 1 szklanka bulionu (może być dosyć intensywny i w miarę słony żeby nie wyszło mdłe)
Pogotuj całość z 5min i można zdjąć z gszu
Za ok 10min powinno być gotowe ;)
A wałeczki pewnie zrobię w weekend jak trochę więcej czasu będzie ;D
Smakowicie wyglądają ;)
Wsyp np ½ szklanki ryżu
Po chwili zalej całość 1 szklanka bulionu (może być dosyć intensywny i w miarę słony żeby nie wyszło mdłe)
Pogotuj całość z 5min i można zdjąć z gszu
Za ok 10min powinno być gotowe ;)
A wałeczki pewnie zrobię w weekend jak trochę więcej czasu będzie ;D
Smakowicie wyglądają ;)
BLOG TRENINGOWY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu9218__Nowy_Ja-t1141293-s87.html
BLOG KULINARNY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu_w_kuchni_czyli_dieta_bez_diety._-t1157302.html
...
Napisał(a)
Kupujesz przecier pomidorowy lub pomidory w puszce - tylko patrz żeby to były pomidory, a nie woda z kwaskiem. Podsmażasz cebulę i czosnek, zalewasz pomidorami dusisz chwile, dodajesz ulubione przyprawy i masz sosik do polania - spokojnie wytrzymuje kilka dni w lodówce.
Dobre też będą duszone pieczarki, ewentualnie troszkę zagęszczone jakąś mąką, jak lubisz kleiste to ziemniaczaną chyba najlepiej.
Sos słodko kwaśny też jest spoko, ale tutaj tu już sporo więcej roboty.
Edit.
Kurde nie mogę się przyzwyczaić, że Enter wysyła...
Tutaj masz fajny przepis na ryż:
https://www.sfd.pl/Ryż_basmati_smażony_i_gotowany-t1136360.html
Zmieniony przez - Eldier w dniu 2018-01-09 13:02:44
Dobre też będą duszone pieczarki, ewentualnie troszkę zagęszczone jakąś mąką, jak lubisz kleiste to ziemniaczaną chyba najlepiej.
Sos słodko kwaśny też jest spoko, ale tutaj tu już sporo więcej roboty.
Edit.
Kurde nie mogę się przyzwyczaić, że Enter wysyła...
Tutaj masz fajny przepis na ryż:
https://www.sfd.pl/Ryż_basmati_smażony_i_gotowany-t1136360.html
Zmieniony przez - Eldier w dniu 2018-01-09 13:02:44
...
Napisał(a)
Dzięki bardzo.
P.S. Też nie moge aię przyzwyczaić do entera, ale ci gorsza, większość piszę na telefonie i tu nie ma innej opcji, aby pisać linijkę niżej miszę dać enter- wysłać i potem adytować posta- wkurza mnie to bo czasem ktoś odpisze w tym czasie i edycje jest niemożliwa.
Zmieniony przez - OTTO w dniu 2018-01-09 13:58:27
P.S. Też nie moge aię przyzwyczaić do entera, ale ci gorsza, większość piszę na telefonie i tu nie ma innej opcji, aby pisać linijkę niżej miszę dać enter- wysłać i potem adytować posta- wkurza mnie to bo czasem ktoś odpisze w tym czasie i edycje jest niemożliwa.
Zmieniony przez - OTTO w dniu 2018-01-09 13:58:27
Poprzedni temat
Naleśniki z sosem mięsnym zapiekane by Eoghan
Następny temat
"Chlebek" jaglany by mania7984
Polecane artykuły