Rozpoczynam nowy wątek, w którym mam nadzieję regularnie będą opisywane informacje z życia kadry Muay Thai, Polskiego Zrzeszenia Muay Thai.
Niżej wymieniona Kadra, została wyłoniona do reprezentowania naszego kraju na najbliższych Mistrzostwach Świata Muay Thai, które odbędą się w dniach 26.09 - 02.10. 2008 w Busan w Korei Południowej w ramach Igrzysk TAFISA. W tym roku Mistrzostwa odbędą się pod patronatem Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego, co oznacza, że będzie to impreza na bardzo wysokim poziomie, szczególnie pod względem organizacyjnym. Wyznaczono limity startujących osób z każdego kraju, jak i zlikwidowano pewne kategorie wagowe kobiet i juniorów <oczywiście na czas igrzysk>. Muay Thai na tej imprezie będzie sportem honorowym, więc walki będą rozgrywane na głównym stadionie, gdzie co roku jest największa liczba widzów. Generalnie fajna imprezka ;). To chyba tyle jeśli chodzi o informacje odnośnie samej imprezy.

Poniżej przedstawię poszczególnych członków kadry. Jako, że z niektórymi znam się lepiej, a o innych wiem trochę mniej, proszę nie wnioskować, że długość opisu jest proporcjonalna do umiejętności i zasług. Piszę wg kategorii wagowych, zaczynając od juniorów.
JUNIORZY
Kategoria do 63,5 kg Tomasik Rafał - chłopak o wspaniałym charakterze i duszy wojownika. Jednym z jego największych osiągnięć jest zdobycie złota na Pucharze Europy w Singen w kategorii SENIORÓW. Wskutek pomyłki przy rejestracji, której nie dało się cofnąć, musiał walczyć ze starszymi i bardziej doświadczonymi chłopakami i wygrał. Na ostatnich Mistrzostwach Europy wywalczył brąz. Trenuje w klubie Target Niepołomice pod okiem Arkadiusza Małka.

Kategoria do 67 kg - Marcin Łepkowski - niestety nie zdążyłam go jeszcze bliżej poznać ;] ale widziałam parę walk i wg mnie jest to bardzo dobry zawodnik, który walczy technicznie i bardzo przyjemnie się jego walki ogląda. Jest uczniem Rafała Simonidesa i trenuje w Raczadamie Kraków.

<pierwszy z brzegu :)>
Kategoria do 71 kg - Jakub Jarosz - również uczeń Arkadiusza Małka i zawodnik Targetu Niepołomice, cichy i niepozorny, ale ma serce do walki co niejednokrotnie udowadniał, czy to na Pucharze Europy w Singen czy na ostatnich Mistrzostwach Europy gdzie zdobył brąz. Podobnie jak Rafał Tomasik, jest bardzo młodym zawodnikiem i wszystkie sukcesy jeszcze przed nim.

Target z trenerem Arkadiuszem Małkiem
Zmieniony przez - shoo w dniu 2008-08-07 22:32:24