Szacuny
0
Napisanych postów
203
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2995
wedlug mnie najlepszy trening A czyli split klata raz w tyg. do tego rzuc progresje i powinien ci wystarczyc 1 trening w tygodniu, czas regeneracji zalezy od intensywnosci treningu. Ja kiedys po treningu na klate z duza intensywnoscia mialem tydzien czasu zakwasy.
Szacuny
6
Napisanych postów
575
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6493
ćwicze już jakiś czas i split raz na tydień nie działa już na mnie... chcę teraz spróbować splita podwojnie dzielonego ale boje sie przetrenować, ćwicze teraz FBW fajny trening troche mnie ruszył ale będzie już 5 tydzień i czas na zmiany...
progresja oczywiście jest innego wyjscia nie ma...
Szacuny
0
Napisanych postów
203
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2995
To moze po prostu wprowadzic jakies zmiany do FBW zmiana kolejnosci cwiczen i samych cwiczen, ciezarow , uczwytow itp. ja bym tak zrobil jezeli po FBW widac fajne efekty.
Zmieniony przez - Trec N. w dniu 2008-09-16 12:42:26
Szacuny
17
Napisanych postów
1370
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
10695
FhissT
ćwicze już jakiś czas i split raz na tydień nie działa już na mnie... chcę teraz spróbować splita podwojnie dzielonego ale boje sie przetrenować, ćwicze teraz FBW fajny trening troche mnie ruszył ale będzie już 5 tydzień i czas na zmiany...
progresja oczywiście jest innego wyjscia nie ma...
- Split raz na tydzień na Ciebie nie działa
- Splitem podwójnie dzielonym bosz się przetrenować
- FBW - "czas na zmiany"
Ciężko doradzić hehe.
Szacuny
15
Napisanych postów
1841
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
29343
Mam podobny problem:D Też split na mnie nie działa, a obecnie robie FBW:D Myśle nad FBW tylko na powtórzeniach 12-15 i przerwy 1 min. (założeniach mikrocyklu na wytrzymałość z serii "porusz" Mawashiego). Co Ty na to;d?
Szacuny
26
Napisanych postów
2473
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
45320
Możesz spróbować split/2x , tylko pamięaj, żeby stosownie rozdzielić ilość serii na poszczególne dni/partie. Główny podział może być: klatka barki triceps/nogi plecy biceps albo góra/dół, gdzie do 'dołu' dorzucasz prostowniki tułowia. Dodatkowo drugi trening w tygodniu zrób mniej intensywny.
Trzeba próbować, żeby znaleźć idealną drogę dla siebie. Nie bój się eksperymentować, ale do wszystkiego podchodź też z głową.
Pozdro.