Witam, przedstawiam plan do budowy masy mięśniowej, zależy mi na ocenie czy plan nie jest zbyt przeładowany, czy objętość jest dobra, czy kolejność ćwiczeń jest odpowiednia. Wiem że pierwszy trening jest ciężki ale zależy mi aby dać odpowiedni bodźiec każdej grupie mięśniowej. Zapraszam tez do dyskusji ze strony bardziej doświadczonych.
Przerwy między seriami 120 sekund, przerwy między zmianą ćwiczenia do 180 sekund.
Metoda progresowania: dokładanie cieżaru i odejmowanie 1 powtórzenia na tydzień w ćwiczeniach wielostawowych, dla ćwiczeń drugorzędnych zwiększam obciążenie wtedy kiedy będę w stanie wykonać maksymalną liczbę powtórzeń we wszystkich seriach XX ciężarem.

Przerwy między seriami 120 sekund, przerwy między zmianą ćwiczenia do 180 sekund.
Metoda progresowania: dokładanie cieżaru i odejmowanie 1 powtórzenia na tydzień w ćwiczeniach wielostawowych, dla ćwiczeń drugorzędnych zwiększam obciążenie wtedy kiedy będę w stanie wykonać maksymalną liczbę powtórzeń we wszystkich seriach XX ciężarem.

Krzysztof Piekarz