Witam. Postanowiłem zacząć regularnie ćwiczyć, zakupiłem sprzęt i planuję złapać troszkę kilogramów (oczywiście nie tłuszczu). Poniżej podaję trening jakim zamierzam ćwiczyć, poprawcie mnie jeśli coś źle zaplanowałem, jestem także otwarty na różnorakie propozycje innych planów FBW
Trening 3x w tygodniu (co trzeci dzień):
1. A
2. B
3. A
...
Plan A:
- przysiady 12-10-8
- martwy ciąg 12-10-8
- wyciskanie płasko 12-10-8
- military press 12-10-8
Plan B:
- przysiady 12-10-8
- wiosłowanie 12-10-8
- ściąganie drążka wyciągu górnego do karku 12-10-8
- wyciskanie skos dodatni (czy ujemny?)
Na koniec każdego treningu będę dodawał na zmianę po 2 serie jednego z następujących ćwiczeń: uginanie ze sztangą stojąc, wyciskanie francuski stojąc (czy leżąc płasko?), wspięcia na palce + obowiązkowo po 4 serie przedramienia.
To byłoby na tyle, jeśli uważacie, że powinienem zamienić kolejność ćwiczeń, czy też zmienić ćwiczenia między zestawami, to piszcie. Przypuszczam, że co niektórzy będą mi chcieli wybić z głowy ćwiczenie przedramion tak często, ale uprzedzam, że nie odpuszczę póki ktoś nie poda mi przekonującego argumentu. Szczególnie liczę na opinię/sugestie ze strony Michaila/WODYNa ;)
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Waga: 98
Wzrost: 193
Cel treningowy: masa
Staż treningowy na słowni: startuję od 0
Uprawiane inne sporty: regularnie nic, nieregularnie wszystko ;)
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): ławka, stojaki wielopoziomowe, modlitewnik, gryf długi/krótki łamany, 2 hantle, wyciąg góra/dół, 140+ kg obciążenia
Dieta: Planowana 2,5g/4g/1,4g na kilogram masy ciała (B/W/T)
Przeciwskaznania medyczne: nie stwierdziłem
Zażywane suplementy: planowane białko WPC Ostrowia jako uzupełnienie diety
Trening 3x w tygodniu (co trzeci dzień):
1. A
2. B
3. A
...
Plan A:
- przysiady 12-10-8
- martwy ciąg 12-10-8
- wyciskanie płasko 12-10-8
- military press 12-10-8
Plan B:
- przysiady 12-10-8
- wiosłowanie 12-10-8
- ściąganie drążka wyciągu górnego do karku 12-10-8
- wyciskanie skos dodatni (czy ujemny?)
Na koniec każdego treningu będę dodawał na zmianę po 2 serie jednego z następujących ćwiczeń: uginanie ze sztangą stojąc, wyciskanie francuski stojąc (czy leżąc płasko?), wspięcia na palce + obowiązkowo po 4 serie przedramienia.
To byłoby na tyle, jeśli uważacie, że powinienem zamienić kolejność ćwiczeń, czy też zmienić ćwiczenia między zestawami, to piszcie. Przypuszczam, że co niektórzy będą mi chcieli wybić z głowy ćwiczenie przedramion tak często, ale uprzedzam, że nie odpuszczę póki ktoś nie poda mi przekonującego argumentu. Szczególnie liczę na opinię/sugestie ze strony Michaila/WODYNa ;)
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Waga: 98
Wzrost: 193
Cel treningowy: masa
Staż treningowy na słowni: startuję od 0
Uprawiane inne sporty: regularnie nic, nieregularnie wszystko ;)
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): ławka, stojaki wielopoziomowe, modlitewnik, gryf długi/krótki łamany, 2 hantle, wyciąg góra/dół, 140+ kg obciążenia
Dieta: Planowana 2,5g/4g/1,4g na kilogram masy ciała (B/W/T)
Przeciwskaznania medyczne: nie stwierdziłem
Zażywane suplementy: planowane białko WPC Ostrowia jako uzupełnienie diety