Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
2010
Napisanych postów
3646
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
78425
zioekt
ta 8 litrów wody? Kto zaleca? Chyba na kacu. Pijesz ile potrzebujesz, nadmierne picie wody też nie jest dobre.
Nie wiem czy przypadkiem nie Karpiu pisal ze 5l a nawet 8l wody wypija. Ja pije tyle ile potrzebuje, nie zmuszam sie. Znam szkodliwe dzialanie spozywania nadmiernej iloaci wody. W "Smierc na 1000 sposobow" byla nawet pacjentka ktora sie przekrecila od tego
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
marianzulek
zioekt
ta 8 litrów wody? Kto zaleca? Chyba na kacu. Pijesz ile potrzebujesz, nadmierne picie wody też nie jest dobre.
Nie wiem czy przypadkiem nie Karpiu pisal ze 5l a nawet 8l wody wypija. Ja pije tyle ile potrzebuje, nie zmuszam sie. Znam szkodliwe dzialanie spozywania nadmiernej iloaci wody. W "Smierc na 1000 sposobow" byla nawet pacjentka ktora sie przekrecila od tego
Że ktoś wypija tyle, to nie znaczy że jest to zalecane na cyklu tak jak to napisałeś, bo to nie prawda, kolejna sprawa zależy w jakim kontekście/wątku było picie tych 8L wody, jeżeli w kwestii odwadniania to się zgodzę jak najbardziej, ale nie na co dzień bo to przesada, nawet te 5 to jest aż nadto.
Szacuny
65
Napisanych postów
121
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2815
zioekt
marianzulek
zioekt
Że ktoś wypija tyle, to nie znaczy że jest to zalecane na cyklu tak jak to napisałeś, bo to nie prawda, kolejna sprawa zależy w jakim kontekście/wątku było picie tych 8L wody, jeżeli w kwestii odwadniania to się zgodzę jak najbardziej, ale nie na co dzień bo to przesada, nawet te 5 to jest aż nadto.
5l moze jeszcze by uszlo ale w jakies mega mega upalne dni lub przy siedzeniu pol dnia w saunie
Szacuny
1627
Napisanych postów
5988
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
73609
Akurat 5l wody przy aktywnym trybie zycia to ani zaden wyczyn ani nic strasznego. Przy 6 posilkach dziennie to masz 0,5l do posilku i 2l na treningu. 3l to minimum ktore powinien wypic kazdy aktywny czlowiek w ciagu dnia.
Szacuny
3
Napisanych postów
94
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
1439
Jestem trakcie cyklu na prologatum .pierwszy miesiąc był też prohormon na kickstarter bo nie miałem dostępu na mete:/
Chciałabym po czasie przejść na omke czy w trakcie cyklu użyć HCG?
Np. Przy przejściu na omke?
Zmieniony przez - Jakubphkoksu w dniu 2016-12-20 10:47:10