Składniki:
- ser twarogowy 150g
- truskawki 150g
- żelatyna 35g
- gorąca woda (wrzątek) 1,5 szklanki
+ opcjonalnie:
- słodzik
- odżywka białkowa
- inne (najlepiej) miękkie owoce - nie muszą być truskawki
Przygotowanie:
1. We wrzątku (~ szklanka) rozpuszczamy żelatynę i ewentualnie słodzik.
2. Twaróg blenderujemy z rozpuszczoną żelatyną. Przelewamy do formy/plastikowego pojemnika. Czekamy, aż ostygnie. Wkładamy do lodówki/zarażalki na 15-30 min.
3. We wrzątku rozpuszczamy pozostałą część żelatyny i ewentualnie słodzik.
4. Truskawki blenderujemy z rozpuszczoną żelatyną. Wylewamy na sztywną masę twarogową. Wkładamy do lodówki na 15-30 min
5. Całość wyjmujemy z formy/pojemnika.
B/W/T: 31/13/2
Smacznego
Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_kalik-t1087033.html