Fat Attack Pro II
Fat Attack jest kombinacja bioaktywnych ciałek prostych (globulin) - peptydowych D z peptydem sojowym S.
Oba peptydy modeluja przemiane tłuszczów i węglowodanów zapobiegając wchłananiu substancji odżywczych do komórek tłuszczowych. Substancje te trafiają do beztłuszczoej tkanki mięśniowej. W rezultacie tej bioaktywnej funkcji powstaje długitrwała redukcja tłuszczów w organiźmie przy równoczesnym wzroście masy mieśniowej.
"Lean Body Mass Indeks" zostaje tym samym udoskonalony.
Fat Attack Pro II nie jest szybko działającym uzupełnieniem, lecz wolno ale za to nadzwyczaj stałym, długo i konsekwentnie dzaiałającym dodatkiem.
Dlatego prosze nie oczekiwać, że podobnie jak przy produktach z kreatyny lub Fat Burner na bazie ECA, ujrzą Państwo znaczne rezultaty w przeciągu kilku dni.
Studia kliniczne i codzienna praktyka dowodzą, że ludzie, którzy nie uprawiają treningu wyczynowego, potrzebują około 3 miesięcy na to, aby przy użyciu Fat Attack Pro II obniżyli masę tłuszczową o około 3% i zwiększyli masę mięśniową od 2,5% do 3%.
Dużą zaletą Fat Attack Pro II w stosunku do produktów z kreatyny jest jego działanie, które nie słabnie z biegiem czasu, ale jest cały czas niezmienne. Dzięki temu Fat Attack Pro II dorównuje produktom zbudowanym na bazie kreatyny (długie działanie produktu).
W porównaniu do produktów Fat Burner na bazie ECA, Fat Attack Pro II ma dużą Przewagę jeśli chodzi o efekt "JO - JO" tzn. nawet po dostawieniu produktu nie dochodzi do ponownego wzrostu masy ciała.
Odstawianie odżywki zasadniczo nie jest konieczne, ponieważ posiada ona status GRAS, nie wykazuje również żadnych długoterminowych środków ubocznych, a na podstawie ugruntowanych studiów japońskiego ministerstwa zdrowia jest uznawana przez "FOSHU" za uzupełnienie mające na celu obniżenie trójglicerydów.
Uwaga:
Fat Attack Pro II nie prowadzi ogólnie biorąc do obniżenia masy ciała, ponieważ pracuje, według zasady "tłuszcz --->
beztłuszczowa masa mięśniowa", rozkładając tłuszcz ciała i budująć w zamian masę mięśniową. Doświadczenie (oraz wcześniej wspomniane studia) pokazują, że u kobiet po trzech miesiącach stosowania odżywki poziom tłuszczu w organizmie zmniejsza się o 3% a masa mięśniowa zwiększa o około 3%. U mężczyzn redukcja tłuszczu to 3% a wzrost masy ciała to 2,5%.
Te wartości procentowe dotyczą osób nie uprawiających sport lub uprawiających go sporadycznie, dlatego intensywny trening może je tylko zwiększyć.
Referencje:
Charakterystyka Fat Attack Pro II
Fat Attack Pro II jest bioaktywnym oligopeptydem, który jest oddzielany z enzymatycznych protein poprzez wielokrotną filtrację. Fat Attack Pro II posiada już przy bardzo małej ilości właściwości modulujące przemianę materii.
Fat Attack Pro II hamuje wchłanianie i asymilację tłuszczów i węglowodanów oraz ich gromadzenie się jako masę ciała.
Fat Attack Pro II podwyższa termogenezę, tzn. kwasy tłuszczowe i węglowodany są zamieniane na energię.
Fat Attack Pro II dostarcza w wzbogaconej, zagęszczonej formie substraty budulcowe do budowy komórek mięśni.
Powyższe opinie, relacje, wypowiedzi są naukowo uwarunkowane; szczegółowo dowodzi się że:
Przy spożywaniu Fat Attack Pro II wytrącanie się osadu z oleju oliwkowego w stolcu jest dwukrotnie większe niż u grupy kontrolnej (próba na zwierzętach).
Zauważono, że wzrost tzw. "Chylomicon Triglicerides" po posiłku (czyli wskaźnika odpowiedzialnego za wchłanianie tłuszczów) jest u ludzi zażywajączych Fat Attack Pro II 35% niższe niż u grupy badanej (próba na ludziach).
U grupy zażywającej Fat Attack pro II wartość "Serumtriglycerid" obniżały się znacznie szybciej, nie doprowadziły do gromadzenia się tłuszczu, a za pomocą Acetyl - CoA w cyklu Krebsa w formie ATP zostały spalone jako energia.
Ciężar tłuszczowej tkanki podskurnej u spożywających Fat Attack Pro II był znacznie mniejszy nawet przy dużym podaniu węglowodanów na bazie cukrów niż u grupy kontrolnej. Ciężar ten był również znacznie mniejszy, gdy zbadano grupę, której nie podano cukrów (oczywiście grupa przyjmowała Fat Attack Pro II).
Nie ulega więc wątpliwości, że Fat Attack Pro II zmniejsza przemianę węglowodanów do kwasów tłuszczowych, które w razultacie zostają na podstawie ATP spalane (Próba na zwierzętach).
Funkcjonalna podstawa działania
Jest niezaprzeczalnym faktem, że pożywienie bogate w proteiny i ubogie w tłuszcze oraz węglowodany jest znakomitym środkiem do uniknięcia tworzących się w organizmie tłuszczów. Proteina bowiem ma następujące godne uwagi właściwości:
Po pierwsze proteina nasyca organizm przy znacznie mniejszej liczbie kalorii niż tłuszcz. Po wtóre proteina jest trawiona jako "calorie - wasting", czyli do jej trawienia jest potrzebne 40% więcej kalorii niż przy trawieniu tłuszczów i węglowodanów.
Proteina podwyższa termogenezę czyli spalanie tłuszczów i węglowodanów o jakieś 30%.
Proteina hamuje lub/oraz wydłuża wchłanianie oraz asymilację węglowodanów i substancji odżywczych także ich przemianę na masę (tłuszczową) ciała.
Proteina jest podstawowym budulcem dla komurek, mięśni, enzymów, jest konieczna do budowy i zachowania każdej substancji ciała.
Godne polecenia jest pożywienie bogate w proteiny, prowadzące do uniknięcia nadmiaru tłuszczów, przestrzega się jednak o nadmiarze jego spożywania. Odżywka proteinowa obciąża trakt trawienny, nerki, kwas moczowy, gospodarkę kwasowo zasadową itp., dlatego należy pamiętać o zalecanych dawkach:
Nie należy przekraczać 3g białka na 1 kg masy ciała na dzień!
Abstrachując od wyżej podanych aspektów zdrowotnych, zauważa się, że przy odżywianiu się zbyt dużą ilością protein, spożycie "normalnego" posiłku zostaje znacznie ograniczine, ponieważ kto tak naprawdę chce jeść tylko chude mięso, ser itp. i rezygnować z każdego węglowodanu i tłuszczu?
Fat Attack Pro II jest wspaniałym wynalazkiem, który przy bardzo małym podaniu protein, spełnia wyżej podane właściwości.
"Twarde termogeniki"
Zalecane termogeniki czyli stymulatory przemiany materii, spalania kalorii takie jak kofeina, synefrina, ephera, dają mniejszy efekt niż zakładają. Przy bliższym zapoznaniu się z teorią można dowiedzieć się, że efekt spalania jest stosunkowo niewielki, a kilka kęsów kanapki niwaczy już cały efekt.
Kto chociaż raz zadał sobie trud przeczytania studiów na temat wszystkich termogeników, ten wie, że tylko dieta i wyczynowy trening są podstawą sukcesu, a wówczas każda odżywka jest tylko akceleratorem.
Z marketingowego punktu widzenia nie mówi się oczywiście o tym, że uzyskanie tego samego efektu bez termogeników byłoby możliwe, gdyby dieta i trening zostały przeprowadzone 2 lub 3 dni dłużej.
A co dzieje się po zakończeniu diety?
Następuje oczywiście efekt "Jo - Jo", a wszyscy poddani próbie stają się bardziej grubi niż przedtem i tutaj właśnie da się zauważyć wyższość działanie suplementu (brak efektu Jo - JO).
Uściślając: Termogeniki mają sens swojego działania tylko przy bardzo dużej diecie tłuszczowej, ponieważ powodują, że obniżająca się podczas diety termogeneza wzrasta ponownie dzięki tzw. stymulatorom przemiany materii, które tym samym przyspieszają spalanie tłuszczów.
Przy normalnej budowie ciała suplement nie przynosi dużych rezultatów jeżeli chodzi o redukcję tłuszczu w organizmie. W takim przypadku należy spożywać produkt w nieregularnych odstępach (gdyż w przeciwnym razie można się przyzwyczaić do niego i w rezultacie spożywać większe jego ilości) jako produkty energetyzujące.
Die Fat - Binder (spoiwa odpowiedzialne za "wyłapywanie" tłuszczów w organizmie)
Ekstrakt z kaktusa i chitosan podobnie jak węglowodany z ekstraktu fasoli nadają się tylko w ograniczonej mierze do zwalczania tłuszczów w organizmie. Tłuszcz pokarmowy oraz węglowodany, które są zatrzymywane w jelicie, są wydalane jako niestrawione tylko w przypadku głodu.
Prawdziwy głód nie znika, kiedy je się najpierw tłuszcz i węglowodany, tylko wówczas, gdy wzrasta poziom tłuszczu i cukru we krwi. Ostatecznie część tłuszczów i węglowodanów, które się spożywa, łączą się, i tym samym pozostaje się nadal głodnym.
Uściślająć: Osoby przeprowadzające dietę odchudzającą, które od czasu do czasu mają napady wilczego głodu, mogą jak najbardziej stosować odżywki. Należy jednak pamiętać, o tym, aby dnia następnego mieć do dyspozycji toaletę, w przypadku gdyby się jednak okazało, że nie mamy takiej potrzeby, wóaczas stwierdzamy, że produkt był złej jakości.
Przy normalnej budowie ciała ekstrakt z kaktusa, chitosan, ekstrakt z fasoli nie dają tak dużego rezultatu, gdyż, utrzumujące się stale uczucie głodu prowadzi do dodatkowego przyjmowania pokarmów, co w rezultacie nie prowadzi do oczekiwanego rezultatu.
"Miękkie" termogeniki
Pięć składników takie jak: carnityna, pyruvat, zielona herbata, guarana i kawa są polecane jako substraty wchodzące w skład spalania. Synergicznie zestawione spalają, dzięki energetycznym bez węglowodanowym właściwością pyruvatu oraz poprzez aktywność fizyczną organizmu dużo więcej kalorii niż "twarde" termogeniki.
Ale należy podkreślić, że jedna dodatkowa kanapka po treningu niwaczy cały efekt spalania. Dlatego też należy przestrzegać ścisłej diety kalorycznej, aby efekt spalania odniósł porządany efekt.
Rzeczywiste, istotne modulatory tłuszczu
Proteina oraz specjalne peptydy w produkcie Fat Attack Pro II są ostatecznie jedyną znaną naturalną i rzeczywiście długotrwałą bronią w walce z tworzącymi się tłuszczami.
Tajemnica walki z tłuszczami polega na tym aby, stłamsić apetyt w taki sposób, aby dochodziło w organizmie do spalania kalorii nie mając jednocześnie do czynienia ze spadkiem energii, obniżeniem przemiany materii lub też atakiem wilczego głodu.
Cel ten można uzyskać najlepiej poprzez odżywianie się pokarmami bogatymi w białko ale ubogimi w węglowodany. Aby właściwości białek odniosły pożądany efekt, należy tak przyżądzać posiłek, aby 40% kalorii przypadło na białka a mniej niż 30% składało się z tłuszczów i węglowodanów.
Posiłek tego typu syci, nie dostarczając do organizmu zbyt wielu kalorii, a tym samym podwyższa przemianę materii oraz pozwala na spalanie tłuszczu pokarmowego i węglowodanów. W ten oto sposób w naszym organizmie nie gromadzi się tłuszcz.
W przypadku, gdy nawet tak duża ilość białek w posiłku nie zabezpiecza nas przed gromadzeniem się tłuszczów w organizmie, co jest bardzo częstym przypadkiem, wówczas mogą państwo wytworzyć te właściwości organizmu w następujący sposób:
1. Do każdego posiłku piją Państwo drink bogaty w białko, niwelując tym samym niedobór białka w organizmie.
2. Zażywając trzy lub cztery kapsułki Fat Attack Pro II pozorują Państwo funkcjonalne właściwości posiłku bogatego w proteiny.
Długotrwałe studia dowodzą, że Fat Attack Pro II jest rzeczywiście długotrwałym efektywnym suplementem umożliwiającym kontrolę tłuszczy w organizmie. Podczas badań zauważono, że badani którzy spożywali przez trzy miesiące po 2500 kalorii jedząc 80g tłuszczu dziennie oraz 2g produktu Fat Attack Pro II mogli zmniejszyć poziom tłuszczów w organizmie o około 10%.
Działanie tych specjalnych peptydów zostało naukowo udowodnione przez Kagawo, Kostmer et Facletti, Assman. To im przyznano przez FOSHU (Food for Specyfic Healtj Use) Podlegającemu Japońskiemu Ministerstwu Zdrowia oficjalny status "obniża właściwości trójglicerydów".
Błonnik oraz HCA jako dodatkowa pomoc
HCA działa w podobny sposób na węglowodany jak Fat Attack Pro II na tłuszcz i węglowodany i dlatego może być spożywany łącznie z Fat Attack Pro II lub oddzielnie.
Błonniki mogą wypełnić żołądek, w taki sposób, że przez dłuższy okres czasu nie odczuwamy głodu, dostarczając bardzo małe ilości kalorii, lub nie dostarczając ich wogóle. Są polecane jako jako regulatory w trakcie trawiennym, łączą również bardzo małe ilości tłuszczu i węglowodanów w jelicie.
Proteina oraz Fat Attack Pro II, a sport wyczynowy
Koncentraty białkowe oraz Fat Attack Pro II są wspaniałymi pożywkami dla sportowców, ponieważ umożliwiają, biorąc pod uwagę oczywiście wcześniejsze wskazówki dotyczące odżywiania, pozyskanie bogatego pożywienia przy równoczesnej modulacji tłuszczów w organizmie.
Zapotrzebowanie na białko u sportowców wyczynowych jest od 1,5g do 2,5g na jeden kilogram masy ciała dziennie dwukrotnie lub nawet trzy krotnie większe zapotrzebowanie u osób nie uprawiających sport. Podobnie ma się sprawa z witaminami, minerałami oraz z pewnością z setynami lub nawet tysiącznymi produktami żywnościowymi, które działają jako Co - substraty w przemianie materii oraz budowie tkanki mięśniowej. Sposób odżywiania się za pomocą wartościowego, pokarmu bogatego w ryby, mięso, wątróbkę itp., jest ograniczony ze względu na duży poziom tłuszczów, węglowodanów oraz w konsekwencji na poziom insuliny w organizmie, może mieć złe skutki odnośnie wzrostu wydajności oraz wzrostu tkanki mięśniowej. Oczywiście można tutaj zastąpić część naturalnego pożywienia koncentratami białkowymi oraz odżywkami z witamin, ale ta część będzie i tak niewielka w porównaniu z wysokotłuszczowymi produktami naturalnymi.
Dlatego też atleci (zarówno kobiety jak i mężczyźni) powinni łączyć jak najbardziej wartościowe produkty naturalne z koncentratami białkowymi np. Fat Attack Pro II, przy takiej kombinacji nie dostarczają organizmowi zbędnych tłuszczów oraz nie muszą (lub tylko w sytuacjach wyjątkowych) zdawać się na dietę tłuszczową.
http://www.hitec.pl/produkty/produkty.php?id=fata-3-szcz