SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Suplementacja, Sztuki Walki, do Pana Marka pytanie

temat działu:

Iron Horse Series

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3948

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 203 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 39394
Witam! Oglądałem 2 odcinki na temat suplementacji w sztukach walki, bardzo cenie sobie przekazaną wiedze, przyjmuje Beta Alanine 4g przed treningiem, 15g bcaa przed treningiem + 10g w trakcie treningu, oprócz tego CREAFIGHT potreningowo.

Trenuje codziennie sztuki walki, ale 2 lub 3x w tyg mam dwie sesje treningowe w ciągu jednego dnia i tutaj moje pytanie - Po pierwszym treningu myślalem nad daniem EAA + węgle w celu lepszej regeneracji na trening wieczorny. EAA brałbym tylko w tym dniu kiedy mam dwa treningi. Po treningu wieczornym już tylko CREAFIGHT potreningowo. I tutaj moje pytanie :

Czy warto zainwestować jest w EAA i przyjmować tak jak pisze, czy zamiast EAA przeznaczyć tą kase na drugą puche BCAA i przyjmować większe dawki okołotreningowo? Z góry dziękuje za odpowiedz

" the journey is what brings us happiness not the destination "

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 6919 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 36463
Z tego co rozumię to najlepiej przed i w trakcie BCAA
po EAA
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
marek.c I.H.S. TEAM
Ekspert
Szacuny 206 Napisanych postów 3300 Wiek 57 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 28035
i tak sporo tego bierzesz ( mowie o B ala i bcaa ) po treningu raczej nie wystarczą same eaa a cały komplet aminokwasów np pod postacia hydrolizatu lub izolatu, tak jak podajesz wraz z weglami ( raczej nie liczylbym ze organizm sam zbuduje zaraz po treningu wlasne bialka ustojowe z zamych eaa - to ze nasze organizmy sa w stanie same dokonac syntezy amino egzogennych nie znaczy ze w stanie zmeczenia i niedoborow zaraz po treningu organizm je wyprodukuje )
mc

IHS TEAM

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 203 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 39394
Bardzo dziękuje za odpowiedź, czyli co najlepiej brać po skonczonym pierwszym treningu, aby regeneracja była szybsza i mieć siły na trening wieczorny? (CreaFight odpada bo biore po wieczorncyh treningach i nie starczyłoby mi funduszy)

" the journey is what brings us happiness not the destination "

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Następny temat

Iron Horse - Koszulki

redox 2