Witam stoje przed wyborem karate kyokushin a taekwondo itf
ktory styl bylby lepszy na ulice?nie mowie ze chce byc jakims ulicznym fighterem ale uwazam ze jak juz trenowac sztuki walki to warto by pomyslec o tym by sie przydalo podczas niebezpiecznych sytuacji.Teraz tak,fajnie by bylo chodzic na taekwondo gdyz jest ono darmowe prowadzone w szkole przez mojego nauczyciela wfu z ktorym sie bardzo dobrze dogaduje ale cwiczenia sa na sali gimnastycznej boso gdzie jest strasznie brudno bo nikt nie zmienia butow oraz nie ma specjalnych warunkow do sztuk walki jedynie kilka workow treningowych ktore sa zawieszane od swieta
co do kyokushin z typem gadalem tylko przez telefon wydawal sie normalny
ale treningi sa prowadzone raz na krytej plywalni na jakiejs sali fitnes wiec po treningu pewnie bym mogl se poplywac co kocham
a raz na osirze gdzie jest duzo workow treningowych i sa one dobrej jakosci i bardzo bardzo bardzo dobra silownia
nie wiem czy to cos zmienia ale mam 14 lat 176cm wzrostu i waze 85kg
z gory dzieki za pomoc
ktory styl bylby lepszy na ulice?nie mowie ze chce byc jakims ulicznym fighterem ale uwazam ze jak juz trenowac sztuki walki to warto by pomyslec o tym by sie przydalo podczas niebezpiecznych sytuacji.Teraz tak,fajnie by bylo chodzic na taekwondo gdyz jest ono darmowe prowadzone w szkole przez mojego nauczyciela wfu z ktorym sie bardzo dobrze dogaduje ale cwiczenia sa na sali gimnastycznej boso gdzie jest strasznie brudno bo nikt nie zmienia butow oraz nie ma specjalnych warunkow do sztuk walki jedynie kilka workow treningowych ktore sa zawieszane od swieta
co do kyokushin z typem gadalem tylko przez telefon wydawal sie normalny

nie wiem czy to cos zmienia ale mam 14 lat 176cm wzrostu i waze 85kg
z gory dzieki za pomoc