Tak jak w temacie. Od niedawna zaczęliśmy ćwiczyć z kumplem w suszarni niedługo będzie ławeczka puki co są 2 gryfy 50 kg obciążenie pełno hantelek. Przejdę do setna sprawy, odradzono mi zamontować dodatkowy zamek tzw. że będzie kusić i nie wiem co zrobić. Kłódka jest zwykła taka łatwa do przecięcia nożycami. Proszę o pomoc co zrobić, jestem w stanie kupić nową kłódkę. A teraz odbiegnę od tematu chciał bym przy okazji wygłuszyć trochę drzwi nie wiem czym to zrobić. Odwdzięczę się SOG-iem
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
ok ja to rozumiem. Ale jak asortyment sie powiekszy to przynajmniej masz jakies pomysly na lepsze zabezpieczenie.
...
Napisał(a)
Może do tej kłódki dodać zamek w wkładką i go jakoś zamaskować. A wygłuszyć to może jakimś dywanem/wykładziną na filcu.
Odetchnij. Uspokój się. Zapal sobie ćmika.
...
Napisał(a)
O ile się orietuję to z praw fizyki dzwięki jest falą i się rozchodzi w rożnych kierunkach a więc drzwi możesz wygłuszyć tym co masz pod ręką wykładziną itp. i zamontuj mocną kłódkę
...
Napisał(a)
Sama kłódka starczy?? . Jakiś dobry sposób na zamknięcie sie od środka ???
...
Napisał(a)
a czmeu od srodka? obijcie drzwi mocnymi deskami kilka warst na koniec obicje je blacha to dodatkowo ciezkie do sforsowania i robi hałas wpakujcie najlepiej zamki takie jak do garazu na te dlugie kluce albo z 2-3 kłódki i gotowe;] zrobcie moze kraty jak sie schodzi do piwnicy pogdaja z lokatorami kazdy lokator bd miec tylko kluc;]
a do wyciszenia? styropian bd dobry
pozdro
a do wyciszenia? styropian bd dobry

pozdro
...
Napisał(a)
Deskami w srodku obijać?? a blacha na zewnątrz czy jak??? A zamknąć od środka chodzi mi o sąsiadów ciekawskich xD
...
Napisał(a)
nie... patrz bierzesz drzwi z suszarni jak sa drewniane.. wyciagasz je z zawiasow i obijasz deskami aby byly grubsze chodzi o to aby sie nie wlamali i montujesz zamki itp a blacha obijasz z strony jak.. patrzysz na zamknieta silownie (sasiedzi bd ogladac tylko blache
) a steroppian ewentualnie przyklej od wewnetrznej strony drzwi aby wyciszyc.
a ciekawskich sasiadow opier*** a tak na powarznie.. bd zamykal sie na zamek ja mam taki jak w garazu i idiz ego tez od sordka zamknac cos takiego :

a ciekawskich sasiadow opier*** a tak na powarznie.. bd zamykal sie na zamek ja mam taki jak w garazu i idiz ego tez od sordka zamknac cos takiego :

...
Napisał(a)
Obij drzwi welna mineralna. Nakladz jej duzo, zeby bylo gesto, i zabuduj to np sklejka. Welna mineralna najlepiej pochlania i tlumi dzwiek.
Nie licz tylko ze to spowoduje, ze bedzie zupelnie cicho.
Co do klodki, to najlepiej jakas antywlamaniowa z dobrej stali, stopu hartowana.
Od srodka to ja bym zrobil jeszcze jakies otwierane kraty, ale nie wiem czy masz kasne na wykonanie tego. Drogo to nie wyniesie ale zawsze spokoj o sprzet :).
Nie licz tylko ze to spowoduje, ze bedzie zupelnie cicho.
Co do klodki, to najlepiej jakas antywlamaniowa z dobrej stali, stopu hartowana.
Od srodka to ja bym zrobil jeszcze jakies otwierane kraty, ale nie wiem czy masz kasne na wykonanie tego. Drogo to nie wyniesie ale zawsze spokoj o sprzet :).
...
Napisał(a)
Kraty o ciekawe ??. Byś mogł więcej opisąc jak zrobić kupic itp ??
Zmieniony przez - Malolatt46 w dniu 2009-06-26 23:39:41
Zmieniony przez - Malolatt46 w dniu 2009-06-26 23:39:41
...
Napisał(a)
Malolatt46 tu masz podobny temat: https://www.sfd.pl/Zabezpieczenie_siłki-t460429.html
a z tym wyciszenie drzwi to steropian dobry pomysł lub gąbka z łóżka też jest dobra
a z tym wyciszenie drzwi to steropian dobry pomysł lub gąbka z łóżka też jest dobra

"Mamy moc w sobie więc dla równowagi Nie potrzebne nam sterydy, nie potrzebne dragi"
...
Napisał(a)
Wersja tania ale musisz poszukac. Idziesz na zlom i szukasz pretow stalowych o srednicy np 5 - 10 mm. Do tego kupujesz katowniki na rame, ktora robisz tak duza jak drzwi no i do tej ramy trzeba przyspawac te stalowe prety kilka wzdluznie i kilka poprzecznie.
Tu masz link do fotki: http://www.rarr.pl/files/krata_stalowa.jpg
o takie cos mniej wiecej mi chodzi. Oczywiscie zamka nie musi byc, wystarcza np 2-3 klodki, do gory na srodku i na dole. Wszystko do wykonania. Nawet jak ktos sforsuje pierwsze drzwi a zobaczy ta krate to mu sie odechce.
Tu masz link do fotki: http://www.rarr.pl/files/krata_stalowa.jpg
o takie cos mniej wiecej mi chodzi. Oczywiscie zamka nie musi byc, wystarcza np 2-3 klodki, do gory na srodku i na dole. Wszystko do wykonania. Nawet jak ktos sforsuje pierwsze drzwi a zobaczy ta krate to mu sie odechce.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!