Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam, kupilem ostatnio WPC z Treca i na opakowaniu jest napisane, ze najlepiej brac NATYCHMIAST po treningu , natomiast z mojego doswiadczenia wynika, ze ZARAZ po treningu powinienem uzupelnic weglowodany a dopiero potem bialko, jak to mam ze sobą zgrac co najpierw a co potem? Acha chce do tego zastosowac jeszcze kreatyne , w jakiej kolejnosci mam to zrobic?
,,Jestem uzbrojonym po zęby, pijącym, biblię czytającym, Clintona lejącym ********em"
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
chasladn rzeczywiscie sie troche pogubilem, ma kilka watpliwosci, napisz mniej wiecej odstepy czasowe pomiedzy przyjmowaniem kretki - wegli - bialek , napisales, ze mam po wzieciu kretki przygotowac wegle i niedlugo potem zjesc/wypic a z na poczatku tego postu pisali mi, ze trzeb poczekac z posilkiem 30-40 min przed i po wzieciu kreatyny! A teraz moja najwieksz watpliwosc : z jednego zrodla wiem, ze w dni treningowe brac kretke rano i po treningu <natomiast gdzies indziej czytalem , ze 30 min przed i po treningu> a w nie treningowe mam brac jedna porcje czy dwie???? przypominam ze trenuje 3 razy w tygodniu i mam spore doswiadczenie <w treningach a nie barniu krety>
,,Jestem uzbrojonym po zęby, pijącym, biblię czytającym, Clintona lejącym ********em"
Szacuny
1
Napisanych postów
111
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1895
Na opakowaniu jest informacja dotycząca białka a nie wszystkiego co potencjalnie możesz zjadać po treningu, więc nie wyklucza to potrzeby przyjmowania węglowodanów po treningu oraz innych supli. Nie tyka tak naprawdę żaden zegar, więc nie musisz się obawiać jak najpierw zjesz białko z odżywki a po chwili jakiś posiłek węglowodanowy, ale rzeczywiście dobrze jest wkrótce po treningu wrzucić węgle. Kreatynę w tej sytuacji bierz rano na czczo, jest na tyle skuteczna, że ta pora nie zmniejszy jej działania. Jeśli musisz zaraz po treningu to bierz ją jako pierwszą i zrób z 15 minut przerwy.
Szacuny
48
Napisanych postów
6008
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
38264
jeseli bierzesz powiedzmy 50g glukozy do kredki to mozesz zrobic tak :
po treningu kredka+glukoza,
30 minut po kredce serwatka,
40 minut po serwatce wlasciwy posilek potreningowy (ww i bialko),
ewentualnie
po treningu kredka+glukoza,
40 minut po kredce ww i serwatka razem...
BTW napisz jak uzupelniasz ww po trenigu...oczywiscie poza glukoza...
Szacuny
49
Napisanych postów
5770
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
42384
ja pije serwatke po treningu , a rozpuszczona ona jest w mleku , wiec od razu i troche wegli idzie ,zreszta w mieszaninach 80 % jest tez troche wegli wiec w sumie jest akurat , tym bardziej ze sie odtluszczam