SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

S.P.A.M.

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 182316

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lubiekaszke Redakcja SFD
Ekspert
Szacuny 471 Napisanych postów 13028 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 79809
Z pytaniami do faftaq
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
To fakt, bardzo pomocny :)

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 3484 Wiek 44 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 29338
PUSHhard
no data przepis na tego bulgura?? mozna to na slodko?

Mi bardzo zasmakowal z mieskiem i pieczarkami ..Podsmazylam drobno pokrojona wolowinke lub piers z kurczaka z pieczarkami i na tym gotowalam kaszke .A tak tradycjonalnie to robi sie z pasta pomidorowa ,wklada sie do gara troszke maselka ,pasty i na tym gotuje sie bulgur..Drobny bulgur jest super do salatek (tego sie nie gotuje tylko zalewa woda) lub do kotlecikow z soczewicy lub miesa (takiego jak na tatar)..Na slodko nie jadlam
Hellol laseczki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 3484 Wiek 44 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 29338
sss...
PUSHhard
no data przepis na tego bulgura?? mozna to na slodko?

Mi bardzo zasmakowal z mieskiem i pieczarkami ..Podsmazylam drobno pokrojona wolowinke lub piers z kurczaka z pieczarkami i na tym gotowalam kaszke .A tak tradycjonalnie to robi sie z pasta pomidorowa ,wklada sie do gara troszke maselka ,pasty i na tym gotuje sie bulgur..Drobny bulgur jest super do salatek (tego sie nie gotuje tylko zalewa woda) lub do kotlecikow z soczewicy lub miesa (takiego jak na tatar)..Na slodko nie jadlam
Hellol laseczki

taka zupka tez moze byc smaczna

Ezogelin /2 porcje/:

1/2 szklanki czerwonej soczewicy
1/4 szklanki kaszy bulgur
900 ml wody lub wywaru warzywnego
pomidor
posiekana cebula
ząbek czosnku
3 łyżki ciecierzycy konserwowej
płaska łyżka mąki
łyżeczka słodkiej papryki
szczypta chilli
2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
natka pietruszki
W garnku zagotowuję wodę i dodaję trochę soli (w przypadku bulionu można to pominąć). Wsypuję soczewicę i bulgur oraz dodaję obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora. Gotuję przez 20 minut. Po tym czasie dodaję posiekaną cebulę i czosnek. Gotuję kolejne 10 minut.
Przygotowuję zasmażkę: zrumieniam mąkę na suchej patelni, po czym dodaję odrobinę wody, paprykę i koncentrat pomidorowy. Mieszam i dodaję stopniowo do zupy, ciągle mieszając. Dorzucam ciecierzycę, zagotowuję, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję posypane natką
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 23792 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 81252
dzięki sss... a słuchaj, długo sie ta kasza z tym miesiwem robic musi? czy jest jakas oznaka, ze jest juz ready?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 23792 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 81252
jeny dzięki ci kuchana juz zapisuję
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 3484 Wiek 44 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 29338
PUSHhard
dzięki sss... a słuchaj, długo sie ta kasza z tym miesiwem robic musi? czy jest jakas oznaka, ze jest juz ready?

Ja robie tak jak ryz ,na szklanke kaszy dwie szklanki wody a gotowa jest jak sie cala woda wygotuje ..Tylko trzeba kasze umyc najpierw w zimnej wodzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 23792 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 81252
aa czyli tak czy siak: osobno ta kasze gotowac tak? i potem dodac do miesa i peczarkow?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 4213 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 45605
Mi się wydaje że bulgur to podobnie jak inne kasze

Bo w życiu twardym trzeba być nie miętkim


DT aktualny: http://www.sfd.pl/Setterka_DT_2-t1068046.html

DT 1: http://www.sfd.pl/Setterka_go_on-t1062061.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 23792 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 81252
no to sponio, zakupię!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Plan do oceny (FBW)

Następny temat

Pytania do Pana dietetyka Tadeusza Sowińskiego:)

WHEY premium