Szacuny
2
Napisanych postów
119
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4648
Witam,
nie bralem zadnych przedtreningowego od tej pory jak zbanowano 1.3 a teraz jakos brak checi zaczyna mnie dopadac z wiekiem i pewnie zmeczenie materialu. Ogolnie zyciue zmusilo, ze musze cwiczyc pozneym wieczorem i po powrocie do domu praktcznie zarcie i spac.
Moglibyscie polecic jakas dobra przedreningowke zeby nie zaburzala snu a jednak pomagala z motywacja? dobra pompa i maly kop by sie przydal. Nie mam problemu z dostepem do rzeczy z us, wiec jesli cos nie jest dostepne w europie, zawsze moege sobie sciagnac. tylko nie piszcie 'kolega mowil, kolega bral' ... jednak wolalbym zebyscie wyrazili swoje opinie.
Szacuny
54
Napisanych postów
227
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8654
jak nie chcesz mieć problemów ze snem to mocne pre z 1,3 odpadają. ciężko tak jednoznacznie coś Ci polecić, bo niektórzy po 200 mg kofy bedą miec problemy ze snem. Moim zdaniem najlepiej sprawdziłoby się coś pompującego: jakieś aakg, cytrulina. Może z małym dodatkiem kofeiny ?
Szacuny
11102
Napisanych postów
51188
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Generalnie już ciężki trening siłowy późnym wieczorem może zaburzyć jakość snu, jak i samo zaśnięcie.
Odpuściłbym więc kofeinę i mocniejsze stymulanty na rzecz boosterów tlenku azotu. Możesz sam miksować aakg, cytrulinę, agamtynę, wyciąg z buraka, do tego beta alanina i np. coś delikatnego na pobudzenie - różeniec górski, tyrozynę. Możesz poszukać na necie już podobnego gotowca - cross pak z 6pak. Fajne pre bez stymulantów - ja zasypiam bez problemów, a też trenuję późno. Chyba że idą ciężkie ciągi i siady, wtedy układ nerwowy potrzebuje trochę czasu, więc długo się wiercę w wyrku.
Zmieniony przez - emenems w dniu 2017-02-09 14:02:18
Szacuny
2
Napisanych postów
119
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4648
cwicze wieczorami po 20 od 3 lat. pedaluje do domu 20 minut , jem i ide spac. wstaje po 5 wiec nie mam czasu na problem z zasnieciem. A tak powaznie, nie mam problemu ze snem nawet jesli robie schody ruchome 30 min po treningu. kawy pije duzo ale mysle ze jakbym ja wypil okolo 20, a tym bardziej wzial tabsa ze 100-200mg to bym nie spal do polnocy czy dalej. wiec raczej geranium i kofa odpada. cos fajnego bez ?
Szacuny
11102
Napisanych postów
51188
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jak pijesz sporo kawy, to niekoniecznie kopnie Cię mała dawka. Poszperaj w necie za tym, co Ci podałem wcześniej albo zerknij też na ten produkt: https://sklep.sfd.pl/Berserk_Labs_Rave-opis35865.html Zjadłem kilka miarek i fajnie się na tym trenowało.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11221
Napisanych postów
158501
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1226968
jw tez bym szukal czegos pod sporty walki dedykowane. suplementy te maja to do siebie, ze bardziej skupiaja sie na zaangazowaniu ukladu nerwowego w sposób zmuszajacy do skupienia, lepszej koncentracji, niz typowego mozgotrzepa.
Szacuny
11102
Napisanych postów
51188
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
TomQ-MAG
jw tez bym szukal czegos pod sporty walki dedykowane.
suplementy te maja to do siebie, ze bardziej skupiaja sie na zaangazowaniu ukladu nerwowego w sposób zmuszajacy do skupienia, lepszej koncentracji, niz typowego mozgotrzepa.
Ja czasem biorę przed treningami Show_Time o godzinie 20.00. Potem sen jest płytki, ale na drugi dzień i tak czuję się lepiej, bo jestem mocno dotleniony i pozytywnie nastawiony. Trzeba umieć się w łóżku rozluźnić i w ten sposób regenerować, mimo że spać się nie chce. Raz wziąłem jakiegoś energetyka na szybko z marketu, bo zapomniałem przedtreningówki. Wtedy było fatalnie.