Szacuny
0
Napisanych postów
59
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
526
Waga : 61
Wzrost : 174
Cel treningowy : Masa mięśniowa
Staż treningowy na słowni : 3 msc
Uprawiane inne sporty : Piłka nożna, siatkówka
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : Gryf prosty, obciążenie max 60 kg, sztangielki, hantle, drążek, ekspander
Dieta : tak na mase
Przeciwskaznania medyczne : brak
Zażywane suplementy : biało WPC 80
Witam ! Ćwiczę na siłowni regularnie z rozmysłem już 3 miesiące, przez te 3 miesiące ćwiczę planem FBW w kolejności nogi,plecy,klata,barki,biceps,triceps,przedramię
Od tego czasu wymieniłem cwiczenia na triceps na klatę mam wymeinnie ławkę płasko/skos a na plecy wiosłowanie/podciąganie
Przez te 3 miesiące jadę ciągle ugianniem ramion ze sztangą na biceps, przysiadami na nogi na barki wyciskanie sztangi sprzed klatki w siadzie. Zwiększma regularnie obciążenie i powtórzenia.
Moje pytanie to czy pozostać nadal przy FBW czy przejśc na splita, albo poprostu zrobić nowy plan FBW, bo czuję, że organizm może być przyzwyczajony do tych ćwiczeń. głównie biceps, może jakieś ćwiczenie zamienne na biceps np. sam nie wiem co wybrać chodzi mi glównie o nabranie masy w łapach bo klata i plecy idą OK
Szacuny
0
Napisanych postów
59
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
526
FBW mi się podoba, głównie zależy mi na masie w szczególności bicepsów bo tu jest słabo w czasie treningu 31 cm na 60 kg klata 94 uda 52 cm ogólnie przez te 3 miechy zrobiłem prawie 10 kg 3,5 cm w bicu 5 cm w klacie i 5 cm w udach, tłuszczu trochę jest, ale nie jestem jakoś zalany, jestem ekto więc wystarczy ograniczę kcal i to zejdzie :) zmieniam chwyty i zwiększam kg, ale może jakieś inne ćwiczenie na bica, może warto dodać jeszcze 1 dodatkowe ćwiczenie na bica, npp. młotki z supinacją
Szacuny
0
Napisanych postów
59
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
526
mi chodzi o to, czy jezeli dla mnie na hantlach np. 22 kg jest tak samo cięzko jak 25 kg na sztandze i robię po tyle powtórzeń hantlami tymi kg co na sztandze to to nie będzie coś w stylu, że zmniejszam cięzar i czy mogę zrobić tak, że dodam sobię to ćwiczenie z hantlami dodatkowo ? czyli uginanie ze sztanga i potem hantlami jeszcze ?
Szacuny
0
Napisanych postów
59
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
526
OK, albo zastosuję metodę wtorek sobota ugiannie sztangą środa hantle albo odwrót i zacznę robić tak jak to napisałeś w swoim arcie większy ciężar mniej razy z naciskiem na faze negatywną