Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Problem z mono

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2139

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 1428 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 14364
Kumpel z siłowni kończy właśnie swój pierwszy cykl na mono, firmy nie podam, w każdym razie renomowana marka. Nie podejrzewam firmy o robienie wałków, ale raczej, że coś mogło stać się z ich produktem...

Chodzi o to, że kolega od początku spożywania tego mono miał coś w stylu wodowstrętu. Twierdzi, że przy piciu wody miał w ustach posmak mydlin i mdliło go gdy próbował wypić 3-4 litry dziennie. Efekty żadne, żadnej pompy, brak przyrostu siły pomimo diety i wspomagających supli typu carbo, tauryna, białko, witaminy, zma. Można sobie wyobrazić w jakim typ chodzi nastroju.

Kolega prosił żeby ktoś zna się trochę na chemii(przemianach, reakcjach kreatyny), pokrótce wytłumaczył co się mogło stać z tym monohydratem, że nie zadziałał tak jak miał. Nie widziałem tego mono. Z opisu tylko wiem, że był to proszek, gdy się w nim uganiatało łyżeczką wydawał podobne odgłosy jak ugniatanie suchego śniegu, były sporadyczne grudki. Jakieś pomysły?

PO CO CI MASA JAK MASZ SWETER

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 5 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 126450
Sweter, jak wszystko tak i kreatyna działa w pewnych określonych warunkach, nie jest odosobniona w działaniu więc również i kilka innych substancji musi być w wystarczającej ilości, poza tym dużo jednak zależy od genetyki, od reakcji i rodzaju włókien mięśniowych itd. możnaby znaleść kilka przyczyn w sumie niezależnych od człowieka i kilka błędów które się najczęściej popełnia... no i jak z wszystkim nikt tego do końca nie jest w stanie wyjaśnić.
pozdrawiam!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 2907 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 27817
Podaj marke
Musisz przestrzec nieswiadomych :]

Czuwa nad Tobą Bóg
Nie wszyscy Cie w dupe kopną
są ludzie bez nóg

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 335 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2887
fakt,lepiej jakbyś podał chociarz początkowe litery firmy,zawsze to jakaś pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 767 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 23820
kolega ma wyobraźnie widze

na mnie tez mono niezadzialalo ale nieugniatałem go jak śniegu

bałwana próbował ulepić czy jak

SAMSUNG ML-3561N A4 USB - 1500zł

Drukarka laserowa, mega wydajna do zastosowań biurowych.

Nowa, nieużywana!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1650 Wiek 51 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 29299
Mi po mono poszła tylko siła,ale jestem-byłem zadowolony.

Trza być twardym, nie miętkim!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 1428 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 14364
marki nie podam, załóżmy że mono to mono..

nie wiem czy kolega ma wyobraźnie, nie sądzę też aby zmyślał, bo widziałem "efekty"- słowem żenada

może coś z tym dziwnym posmakiem po spożyciu wody? nikt? nic? no chyba kredy mu nie sprzedali

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 14530 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 62110
kolega albo
1. jest osoba na ktora mono nie dziala
2. kreatyna zamienia sie w kreatynine (pod wplywem wody i innego ph) i tyle z niej zostaje co wysikasz
3. miał za słabą diete jeśli mu nic nie poszło. prawidłowo poszło by mu na samej diecie (o ile mial dodatni bilans kcal)

DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 483 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 7560
sweter a moze problem nie w mono, a w wodzie
renomowane firmy nie pozwalaja sobie na wałki zwłaszcza na tak tanim i popularnym towarze jak mono (chyba że kupił baaaardzo starą puche)

jaką wodę pił - podaj firmę he he
ludzie czesto maja wodowstręt przy piciu dużej ilości wody (kretka mogła być tylko psychokatlizatorem)
powinien był mieszać z sokami

ciemność widze ciemność

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 14530 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 62110
z sokami nie
fruktoza to najwiekszy wróg kulturysty!

DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 5 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 126450
może nadmiarem wody wypłukiwał i dużo elektrolitów i te polecałbym raczej uzupełnić bo objaw wodowstrętu mógł być tym spowodowany, no i w takich warunkach kretka nie miała prawa działać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
dietę miał ok, masówke +700kcal, przytył 3 kilo, ale złapał przy tym sporo tłuszczu

apo- elektrolity w sensie co, witaminy(brał)? bo nie kumam dokładnie czy o to chodzi

------------------------------
skoro mono na niego nie działa, to dlaczego? nie kumam tego, od czego to zależy?

co mu polecić na następny cykl? CP?

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

CYKL

Następny temat

KREATYNA - kapsułki? pigułki? puder?

Spalanie
Polecane artykuły