Zastanawiałem się wprawdzie gdzie założyć temat - czy w dziale zdrowie, czy tutaj - ale widzę większość tematów związanych z hormonami poruszanych jest tutaj, więc poruszam temat tutaj

Mam 19 lat. Od 3 lat chodzę regularnie na siłownię i od 3 lat czytam równie regularnie SFD !! Mam bardzo poważny problem, którym chciałbym się z Wami podzielić i może uzyskać jakieś rady wartościowe!! Nie mogę zbudować masy mięśni i poprawić siły!!! Gdy zacząłem ćwiczyć, szybko ułożyłem sobie dietę , sporo czytałem i chętnie przyswajałem wiedzę o treningu, odżywianiu itd. Trenowałem 2 lata dzielonym splitem konsultując wszystko ze specami z treningu, na którym nic nie rosłem i nic siły mi nie przyszło!! Dalej przyszły FBW , typowe treningi na siłę pod trójbój i to samo, dalej nic ani masy ani jakiejś siły!! Nadal jestem taki sam gdy przyszedłem trzy lata temu na siłownię pierwszy raz!!! Ważę 70kg , mimo iż co jakiś czas gdy waga mi nie szła dorzucałem 300-500 kcal aż doszedłem do około 5 tysięcy kcal dziennie i tak mięsnie nie urosły !!
Wyciskam maxymalnie 70kg , przysiadam 105-110kg i martwy ciąg z 125 kg na raz !! W klatce 96cm, bicepsie 32cm , pasie 72cm po prostu nic nie dały mi te 3 lata treningów, konsekwencji, zawzięcia i jedzenia w cholerę !!! Ostatnio zdenerwowałem się w końcu i powiedziałem że coś jest ze mną nie tak!! Poszedłem do lekarzy i powiedziałem jaki mam problem - dostałem skierowanie na podstawowe badania oraz tarczyce! Wszystko w normie, krew, mocz świetnie, tarczyca dobrze!! Podejrzewam u siebie problemy z hormonami płciowymi!! Mam tak że po prostu generalnie wszelki tłuszcz jaki jest u mnie osadzony jest głównie na pośladkach i udach a góra strasznie chuda , dodatkowo mam sutki kobiece - nie mam gino ponieważ nie wyczuwam żadnego guzka, dlatego podejrzewam jakieś problemy z estrogenami u mnie i testosteronem!! Chcę teraz zrobić badania i szukam w okolicy jakiś laboratoriów w którym bedzie mozliwosc zrobienia badań! Na siłownię narazie nie chodze - tydzien przerwy bo zdalem sobie sprawe ze i tak nie ma co szalec, skoro efektow nie ma i nie bedzie poki nie odkryje przyczyny niepowodzen , tylko dla zdrowia moge trenowac!
Miał ktoś z Was podobne problemy lub spotkał się z kimś kto takie coś lub coś podobnego miał. Jakieś rady, odpowiedzi mile widziane, chętnie pogadam, odpowiem na pytania !!